Descopera-ti puterea nemarginita! Slefuieste diamantul din tine!

Vocație

123

5 Motive Pentru Care Este Bine Să Înveți În Mod Constant, Toată Viața Ta

 

 

000aaabCei mai mulți dintre tinerii de astăzi (dar nu numai tineri și nu numai de azi!), urmează calea clasică a educației primite în familie și în școală, apoi, o dată finalizate studiile (fiecare, la nivelul la care și-a propus), își găsesc un job mai mult sau mai puțin mulțumitor în primă fază, după care intră în rutina unei vieți în care scenariul se desfășoară aproape exclusiv după clișeul bine-cunoscut: serviciu – casă – familie, cu o distracție cu prietenii din când în când, o ieșire în natură, un concediu, o vizită ocazională la părinți și cam atât.

Rutina este spartă însă la un moment dat, brusc și fără nici un avertisment, când fiecare dintre ei își conștientizează limitările și începe să întrevadă și să pretindă mai mult de la viața lui.

Realizează că au (sau nu!) o carieră care nu îi mulțumește pe deplin sau care nu li se potrivește, pe care au ales-o sub constrângerea părinților sau a informațiilor (puține) pe care le aveau la acel moment de decizie, un job care le consumă toată energia și timpul, care îi ține departe de familie și de prieteni, care nu le permite să-și practice hobby-urile sau să-și cultive pasiunile.

Descoperă brusc că și-au ratat vocația, că nu și-au urmat talentul, că au îngropat pur și simplu în sufletul lor dorințe pe care alții nu le credeau realizabile și că au făcut doar “ce trebuie”, după standardele altora.

Încep să descopere, uneori încet-încet, alteori erupând ca un vulcan, că au dorințe și talente neexploatate încă, noi sau latente, care se cer valorificate, pentru că ele le-ar aduce beneficiile unei vieți mai împlinite și mai în armonie cu sinele lor…

Atunci începe cu adevărat foamea de informații, fiecare se descoperă pe sine, află că nu există doar o singură cale (cea trasată de alții și după regulile altora) și își caută cu înfrigurare drumul propriu.

Încep să vadă timpul care trece cu alți ochi, prin prisma realizărilor potențiale, care le-ar aduce satisfacțiile dorite în viață cât mai curând posibil.

Si atunci, timpul nu mai este de-ajuns! De unde abia se târau, zilnic în aceeași rutină, acum parcă le cresc aripi!

Pasiunea redescoperită, cere multe informații noi și o reactualizare a cunoștințelor dobândite în trecut. Toate astea necesită timp și uneori și bani. Oricât de pasionat ai fi de un domeniu, este necesar să investești timp pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutăți ca să fii foarte bun în ceea ce faci.

Prin prisma acestui lucru, te întreb de câte ori ți s-a întâmplat să te simți pierdut la job, atunci când a trebuit să faci față unei noi provocări, pentru care nu aveai poate toate cunoștințele de specialitate necesare pe moment?

7

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că ai trăit asta de mai multe ori și nu te-ai simțit foarte confortabil în acele clipe…

Concurența între colegii de la job poate fi una acerbă uneori, iar statutul tău să aibă de suferit sau poziția pentru care ai muncit atât de mult să-ți fie amenințată, atunci când ești surprins pe picior greșit. Și poate nu doar o dată!

Dar nu te îngrijora!

Chiar dacă în zilele noastre este o adevărată provocare să asimilezi toate informațiile noi, care vin într-o avalanșă continuă și pe toate canalele de comunicare (clasice și moderne) − bombardându-ne neîncetat în mediul foarte dinamic în care ne trăim viața − nu este și imposibil.

Aș spune mai curând că este ceva aproape normal să nu fii la curent în fiecare moment cu tot ceea ce apare nou în domeniul tău de activitate.

Adevărul gol-goluț este însă că, dacă vrei să crești ca persoană – atât în mediul tău social cât și la job, trebuie să înveți constant și să fii cât se poate de bine informat în specialitatea ta.

Dar de ce, mai exact?

 

 1. Pentru a performa constant, cel puțin la nivelul la care este necesar la job-ul tău și chiar mai mult de atât ca să promovezi

 

Cand îți place ceea ce faci, să înveți constant în domeniul tău este un lucru pe care il faci firesc, cu interes și curiozitate naturală.

E

Citești, mergi la cursuri, participi la seminarii și workshop-uri, socializezi permanent cu oameni interesați de același domeniu ca și tine, colaborezi cu ei și dezvolți proiecte și parteneriate de succes.

Investești timpul tău în dezvoltarea abilităților care îți vor sprijini evoluția, care te vor ajuta să performezi la un nivel superior și să atingi în final excelența în activitatea ta.

Având cunoștințele necesare și potrivite pentru a performa la momentul oportun, nu poți decât să ai succes în ceea ce faci. Dacă vrei să performezi cu adevărat într-o lume plină de oameni informați și educați, trebuie sa fii un fel de Superman sau Superwoman – mereu informat, mereu la curent cu tot ceea ce este nou și actual, pregătit oricând de acțiune.

Dacă nu ești un performer de top, întotdeauna va exista cineva dornic prin apropiere, cu adevărat pregătit și gata să facă față oricărei provocări, în locul tău.

Așa că cel mai bine este să înveți tu, cum să fii cel mai bun în ceea ce faci.

 

 1. Ca să pășești în Zona Magică în care lucrurile bune încep cu adevărat să ți se întâmple (ieși din zona ta de confort)

 

Experiența a dovedit că cei mai de succes oameni, sunt cei care ies în mod constant din zona lor de confort.

6

Aceștia vânează permanent oportunitățile din jur și îmbrățișează cu entuziasm noile provocări apărute în viața lor.

Ei sunt cei care își asumă riscuri calculate, acționează rapid și fără teamă de eșec, identificând natural și constant noi oportunități, și făcând din toate acestea o practică cotidiană.

Altfel spus, oamenii obțin succesul doar atunci când își depășesc limitele proprii, autoimpuse, prin renunțarea la acestea și ieșirea din zona de confort, fără a ști dinainte ce se află dincolo de aceste limite.

Pentru că vei fi foarte speriat să pășești în afara zonei tale de siguranță, atunci când nu știi dinainte ce vei găsi dincolo.

Mai întâi de toate, învață, află de la alții cum au făcut, căci ce este acolo nu este atât de înspăimântător pe cât  este (doar!) în mintea ta, și apoi du-te cu tot curajul înainte și obține tot ceea ce îți dorești cu adevărat.

 

 1. Ca să ai o viață mai lungă și mai sănătoasă, să fii mai fericit și mai împlinit

 

Oamenii de știință din toată lumea manifestă un interes constant și acordă o importanță deosebită studiului creșterii continue a calității vieții umane și în aceste condiții și a longevității speciei noastre.

Anual, sume colosale sunt investite în întreaga lume civilizată în realizarea de studii științifice, medicale și sociologice complexe și diversificate, care au demonstrat că menținerea unei activități mentale active este unul dintre factorii cheie care conduce la a avea o viață mai lungă și mai bună.

000aaac

Rezultatele studiilor întreprinse până acum, au dovedit de mult faptul că boli precum Alzheimer, Parkinson sau pierderile de memorie, apar mai puțin la oamenii care își mențin mintea activă, ocupată cu activități interesante și stimulative, care le solicită, deopotrivă, atât imaginația, creativitatea (emisfera dreaptă), cât și latura logică, organizatorică (emisfera stângă) a creierului.

Trebuie însă să fii conștient că a fi activ nu înseamnă doar să faci cuvinte încrucișate − care sunt foarte distractive de altfel, dar nu și suficiente pentru aceia care își doresc o viață plină de satisfacții, realizări și împliniri, până la vârste înaintate.

Ci înseamnă să dai curs unor provocări mentale cu adevărat mari. Un bun exemplu în acest sens, ar putea fi învățarea unei noi limbi străine, cu profesor sau doar cu ajutorul unui ghid audio în limba respectivă.

 

 1. Ca să îți îmbunătățești și să îți diversifici relațiile personale

 

Este cunoscut faptul că suntem media celor cinci cele mai importante persoane cu care ne înconjurăm zilnic și ne petrecem viața. Asta include atât familia, cât și prietenii, cunoscuții, colegii de muncă.

000aaae

Dacă simți că nivelul tău este limitat de cunoștințele pe care le poți împărtăși cu aceștia, este momentul să cauți persoane din afara cercului tău relațional, cu care să poți aborda cu plăcere subiectele care îți stârnesc curiozitatea și să fii întâmpinat cu același interes și pasiune care te animă și pe tine.

 

Când ai cunoștințe vaste despre mai multe subiecte, te poți cu adevărat conecta cu mai mulți oameni preocupați de aceste subiecte.

Acest fapt, nu numai că îți va îmbogăți cercul de noi cunoscuți, dar îți va îmbunătăți și relațiile existente.

Imaginează-ți pentru un moment că urmezi un curs despre motivarea personală, care te transpune într-o mulțime de situații reale, aplicabile și prietenilor și familiei tale.

Îți poți imagina cum se vor îmbunătăți relațiile tale cu aceștia, imediat ce vei începe să le împărtășești din cele învățate de tine, pentru a-i face să fie mai motivați și să realizeze mai mult cu viața lor?

 

 1. Ca să te simți tu bine cu tine însuți

 

Acumularea de cunoștințe noi, atunci când suntem pasionați de un anumit domeniu sau de cultură în general, devine de cele mai multe ori a doua noastră natură. Cu cât afli mai mult, cu atât ai dori să știi și mai mult.

AA

Atunci când ești pasionat de istorie, de exemplu, nu mai este de ajuns să citești despre civilizațiile trecute, să vizionezi filme artistice și nenumărate documentare istorice, ci simți nevoia să călătorești, să vezi cu proprii tăi ochi vestigiile și locurile în care s-au întâmplat atâtea lucruri interesante, care ne-au condus la lumea în care trăim astăzi.

Călătorind, nu se poate să nu devii, cu timpul, pasionat și de geografie. Poate că simțind plăcerea călătoriei, pe lângă geografie, vei începe să manifești interes și față de alte  zone culturale ale globului, de alte experiențe locale interesante și unice, nemaiîntâlnite altundeva.

Nu există un sentiment mai plăcut decât acela de a ști și de a afla mereu lucruri noi și interesante. Imaginează-te călătorind către un loc despre care știi totul: cunoști istoria și cultura locului, oamenii importanți care au trăit acolo, semnificația unui monument… cu siguranță, acestea te vor face (pe tine și pe cei ce te însoțesc) să te simți minunat și să trăiești acea experiență cu înțelegerea semnificației sale unice, în contextul cultural specific.

 

În concluzie, cât trăiești:

 • învață permanent,
 • performează cu convingerea că poți,
 • ieși din zona de confort,
 • lărgește-ți cercul de cunoștințe,
 • studiază limbi străine,
 • călătorește mult,
 • experimentează mereu ceva nou,
 • împărtășește celorlalți,
 • și nu te lăsa condus de ideile altora.

 

 Acum este cu adevărat evident că ai de învățat în permanență lucruri noi ca să fii fericit și ca să te simți o persoană completă în interiorul tău.

Așa că, dă-i drumul, nu mai aștepta!

Sunt o mulțime de oportunități în jurul tău, care nu te așteaptă.

E pe principiul: “Primul venit, primul servit!”

Și ține minte întotdeauna, că o dată ce începi, vei căpăta dependență – ceea ce nu este rău deloc!

Tu ce zici?

 


IMG_20141010_112759

Cu drag,

Gabriela Istrate

 Business Coach

 

 

 

 

 

FB Photo8

 

Dacă găsești folositor ceea ce afli pe Coaching4Excellence, nu uita să-i dai un Like și un Share pe Facebook să afle și prietenii tăi ce ai descoperit!


 

 Împreună putem aduce mai multă valoare oamenilor dragi!

 Să deschidem cât mai multe minți, împreună!

FacebookTwitterLinkedInGoogle+distribuie
Similar posts
 • Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gâ... Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gândire Orientat Către Succes 10 Pași Către Tine Însuți   Vrei să ai succes, dar te tot frămânți și nu știi cum anume să faci asta… Așa că te apuci și citești tot ce îți cade în mână, despre succesul altora. Te simți pierdut în lumea “sfaturilor” [...]
 • 7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă In...   7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă Inteligență Emoțională (IE)   Inteligența Emoțională determină cât de bine te descurci la job. Tu ai aceste trăsături care definesc Inteligența Emoțională?   Dr. Daniel  Goleman, cunoscut scriitor și cercetător în domeniul leadership-ului, autor al best-seller-ului Inteligența Emoțională: De Ce Contează Mai Mult Decât IQ-ul, susține că: “Dacă abilitățile [...]
 • REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai ... REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai Bun În Tot Ceea Ce Faci Talentul Nu Este Întotdeauna Necesar Și Nici Suficient Pentru A Excela În Domeniul Tău   Vedem în jurul nostru persoane cărora viața pare să le fi surâs, care marchează reușită după reușită, care au succes în tot ceea ce întreprind, care uimesc [...]
 • Business Coaching Coaching-ul Accelerează Succesul Organizației Tale Despre Necesitate, Beneficii și Avantaje pe Termen Lung   În orice organizație, indiferent de mărimea ei, capitalul cel mai important îl constituie oamenii. Ei sunt cei care creează valoare adăugată și de ei și de implicarea lor la locul de muncă, depinde succesul organizației. De aceea, oamenii trebuiesc văzuți mai ales [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să devin Membru în Club C4X! Aleg EXCELENȚA!

Secțiuni

Calendarul postarilor

martie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031