Descopera-ti puterea nemarginita! Slefuieste diamantul din tine!

REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai Bun În Tot Ceea Ce Faci

online-marketing-strategie-1280px-686px0

REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai Bun În Tot Ceea Ce Faci

Talentul Nu Este Întotdeauna Necesar Și Nici Suficient Pentru A Excela În Domeniul Tău

 

Vedem în jurul nostru persoane cărora viața pare să le fi surâs, care marchează reușită după reușită, care au succes în tot ceea ce întreprind, care uimesc lumea cu realizări remarcabile, ce impresionează prin creativitate, virtuozitate, unicitate și performanță.

greatness-is-upon-you

Dar de câte ori ne întrebăm oare, ce se ascunde în spatele acestor performanțe uimitoare?

Și cum anume reușesc acei oameni să facă asta?

Și, mai ales, suntem dispuși să le urmăm exemplul? Vrem să aplicăm modelul lor de succes?

Mă întreb și poate că și tu ți-ai pus această întrebare: ce face, de exemplu, ca un speaker să fie senzațional? Să te captiveze minute sau poate ore în șir, fără să te plictisească nici un moment? Este oare vorba despre un set de caracteristici personale care permit marilor vorbitori în public să ne capteze și să ne păstreze atenția? Este vorba despre mintea lor?

Despre simțul umorului pe care îl posedă? Despre sinceritatea și empatia lor? Sau s-au născut, pur și simplu, cu un talent special de a vorbi?

Ne-am putea pune aceleași întrebări despre jucătorii de golf, campionii de tenis, Marii Maeștri la șah sau gimnaștii celebri. De ce se întâmplă ca anumiți oameni să aibă parte de atât de mult talent?

Despre talent să fie oare vorba?

Hmmm… Știința are ceva de spus în legătură cu asta…

Este cunoscută teoria conform căreia, oricine repetă 10.000 de ore, poate atinge același nivel de performanță ca și un campion sau artist care și-a cultivat un talent înăscut.

 

Dacă facem o socoteală simplă, reiese că a repeta 4 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, 50 de săptămâni pe an, timp de 10 ani, este durata efortului care ne poate transforma pe toți cei doritori, în campioni…

 

Oare așa să fie?

Nu cumva sunt artiști și campioni care au exersat cu mult mai mult de atât pentru a-și cuceri locul în ierarhia mondială? Și care aveau și talentul de partea lor?

Se spune că munca susținută poate bate talentul, dacă acesta nu este muncit suficient de mult.

Cu alte cuvinte, poți avea talent cu carul, însă un om care muncește mai susținut decât tine, poate obține performanțe mai bune, deși nu este la fel de talentat. El poate dezvolta și aplica cu perseverență proceduri de antrenament, care în final îl vor plasa în fruntea ierarhiei.

Există cercetări care au concluzionat că însăși existența talentului poate fi pusă sub semnul întrebării, atâta timp cât aprecierea unui talent nativ este o chestiune pur subiectivă.

Manifestarea talentului presupune eforturi susținute de a se exprima public, iar remarcarea lui presupune producerea unor impresii peste anumite așteptări, în rândul privitorilor. Nu există deci criterii clare și unanim recunoscute de apreciere a existenței talentului…

Dacă lucrul acesta este adevărat, credința noastră în necesitatea de a fi fost dăruiți de la natură cu ceea ce numim îndeobște “talent” − pentru a realiza ceva măreț în viață − ne direcționează pe căi greșite eforturile și ne sabotează potențialul de a ne dezvolta, atât pe noi, cât și pe ceilalți.

Practic, anumiți oameni de știință, adoptă un punct de vedere mult mai nuanțat asupra felului în care performerii de top din orice domeniu, obțin acele rezultate remarcabile în domeniul lor. Este vorba de un proces, pe care ei îl numesc Exersare Deliberată (ED) sau Practică Intenționată.

Este exact ceea ce practică toți acești performeri de elită mondială, care ocupă mereu primele locuri în clasamente, în orice domeniu ai privi.

În cartea sa, intitulată Talentul Este Supraestimat, speaker-ul motivațional Geoff Colvin evidențiază elementele Exersării Deliberate (ED) și relevă ceea ce conduce cu adevărat la diferențierea  performerilor de talie mondială de toți ceilalți oameni.

images

Dacă ai să întrebi ce anume face ca doar puțini oameni să exceleze cu adevărat în domeniul lor, cei mai mulți vor da doar două raspunsuri.

Primul este munca susținută.

Dar, cu toții cunoaștem o mulțime de persoane extrem de muncitoare, care au făcut aceeași muncă zi de zi, ani la rând, fără să atingă măreția sau succesul în carieră.

Cealaltă posibilitate este că cei din această elită, posedă un talent nativ, care îi ajută să exceleze în domeniul lor.

Putem admite de exemplu, că Mozart s-a născut cu un dar uimitor pentru muzică, sau că Warren Buffett are o genă rară pentru a “mirosi” investițiile ce îi pot aduce profituri uriașe?

Cercetătorii au aflat că talentul lui Mozart a însemnat − începând de la trei ani, nu mai puțin de 18 ani de practică asiduă sub supravegherea atentă a tatălui său, talentat violonist, care avea ambiții mari pentru fiul său. Apoi, succesul său de copil genial a căzut în uitare, iar gloria și-a recăpătat-o prin capodoperele compuse la maturitate. Totuși, au existat și perioade de lipsuri, care au alternat cu perioadele de glorie, în viața lui Mozart.

Problema este că nu există dovezi științifice care să susțină ideea că anumite talente naturale produc în mod automat mari performeri.

Teoria lui Geoff Colvin, vine să întărească credința că succesul este 1% inspirație și 99% transpirație, cu adăugirea că nu este de ajuns nici talentul și nici munca asiduă pentru performanța de vârf, ci cea care face cu adevărat diferența, este practicarea unei forme foarte specifice de efort – Exersarea Intenționată, pe care foarte puțini dintre noi o urmează.

mt1-300x188 (1)

Bazându-se pe experimente științifice, cartea lui Colvin dezvăluie secretele performanțelor extraordinare și arată cum pot fi aplicate aceste principii.

În cuprinsul său găsești poveștile unor oameni care au atins faima mondială prin practicarea exersării deliberate, cum sunt Benjamin Franklin și Chris Rock (ca să îi menționez doar pe cei mai cunoscuți la noi).

 

 

Ce a identificat, așadar, Geoff Colvin, în legătură cu Exersarea Deliberată? Să le luăm pe rând.

 

ED are menirea de a îmbunătăți performanța

 

17etwzyirhv2djpgED este gândită pentru a releva anumite puncte slabe pe care performerul le are de îmbunătățit.

Aceasta este aproape întotdeauna concepută și implementată cu ajutorul unui profesor, antrenor, coach sau expert în domeniu.

Aceștia sesizează aspectele care prin exersare pot crește performanța și vin cu soluții practice, specifice și adecvate pentru fiecare dintre ele, urmărind totodată modul în care sunt duse la îndeplinire “sarcinile” și timpul de finalizare dedicat.

 

ED constă în nesfârșite repetiții − sâcâitoare, chinuitoare și epuizante

 

timthumb

Cei mai mulți dintre noi exersăm cu plăcere ceea ce știm să facem cel mai bine, deoarece asta ne face să ne simțim bine și putem face acel lucru până obosim, fără să ne plictisim.

Însă, performerii de top, artiștii și interpreții, practică nesfârșite repetiții pentru a-și îmbunătăți mai ales punctele slabe, chiar dacă e frustrant și umilitor. Și o fac până la punctul de epuizare mentală și fizică.

Ei fac asta încontinuu, până când reușesc să își învingă vechile obiceiuri care nu le mai servesc în atingereaa performanței (sau chiar au devenit nocive și îi încurcă) și încep să își dezvolte altele noi, care să îi ajute să progreseze mai rapid și săfie mai eficienți în obținerea rezultatelor.

Performerii de top exersează dimineața, când energia lor este maximă și fac asta zilnic, cu regularitate și cu concentrare pe îmbunătățirea continuă a performanței proprii.

 

ED furnizează feedback continuu

 

360-Degree-Feedback-MethodFiecare repetiție, fiecare pasaj din concert, fiecare cuvânt din discurs, fiecare tactică de marketing aplicată, este evaluată, măsurată, comparată și diagnosticată pentru îmbunătățire.

La baza procesului stă feedback-ul primit de performer din diverse surse de autoritate, care îl ajută la creșterea performanței sale, prin exprimarea obiectivă a punctului de vedere legat de performanța analizată sau evaluată.

 

 

ED este foarte solicitantă din punct de vedere mental

 

focusCei care practică exersarea deliberată, trebuie să își mențină permanent și la un nivel foarte ridicat calitatea atenției și să evite cu orice preț ca repetițiile să devină o practică de rutină, făcută din automatism și fără atenție la ceea ce se urmărește a fi îmbunătățit.

Cu cât concentrarea pe sarcină este mai mare, cu atât timpul necesar ca îmbunătățirea să se producă, este mai redus.

 

FOCUS deci!

 

 

 

ED necesită o mare disciplină, dorință și determinare

 

601378

 

Puțini dintre noi sunt, de fapt, construiți pentru așa ceva.

Exersarea deliberată necesită o mare putere interioară și o puternică încredere în sine − de nestrămutat, pentru a îndura îndelungata bătălie mentală, emoțională și fizică, necesară pentru atingerea unor performanțe de vârf, de clasă mondială.

Acest fapt ar putea fi însă o veste bună pentru tine sau compania ta!

Deoarece atât de puține companii se folosesc de principiile ED pentru a atinge performanțe de vârf, dacă ești dispus să muncești și să le faci să lucreze pentru tine, nu vei avea mare concurență.

 

Cheia pentru a fi acolo unde puțini sunt, este să faci ceea ce puțini fac.

 

11084884_920719287949655_2003287763_n (1)

 

 

Iată, în linii mari ceea ce este nevoie să faci, pentru a implementa principiile ED (dacă vrei să intri în jocul obținerii unor performanțe de vârf), înainte, în timpul și după implementarea unui program de ED în compania ta.

 

 

 

Înainte de a aplica ED

 

Stabijohn-mcgrath-quote-a-champion-team-will-always-beat-a-team-ofliți obiective, dar nu doar în ceea ce privește rezultatele, ci și în ceea ce privește modul în care veți atinge aceste rezultate. Performerii de top se concentrează atât asupra procesului în ansamblul său, cât și, mai ales, asupra fiecărui aspect al procesului.

Sportivii fenomen sunt recunoscuți pentru performanțele lor de nivel mondial, pentru capacitatea lor de a câștiga în mod susținut o serie întreagă de competiții, dar nu prin (pre)vizionarea rezultatelor pe care le vor obține, ci prin executarea minuțioasă a procesului de ED.

Dacă tu și/ sau oamenii de top din compania ta doriți să deveniți mai buni într-un aspect caracteristic, fixați-vă obiectivele, proiectați procesul prin care veți atinge rezultatele dorite și apoi urmați pas cu pas procesul, până la final, oricât de greu vi s-ar părea la început.

 

În timpul aplicării ED

 

Ca și un atlet, aspirantul la rezultate excepționale, trebuie să își autoreglementeze procesul, adică să fie foarte conștient, în fiecare moment, de ceea ce i se întâmplă.

Ca și exemplu, cei mai buni alergători de cursă lungă, își scanează permanent bătăile inimii și frecvența respirațiilor, pentru a menține cel mai bun raport de echilibru între rata efortului depus și performanța obținută.

Alergătorii care obțin performanțe de nivel mediu, tind să alerge din rutină, în timp ce se gândesc la cu totul altceva decât la ceea ce fac în acel moment (ascultă muzică în alergare, de exemplu), pentru că ceea ce fac este pentru ei dureros și plictisitor.

Blurred text with a focus on success

În ceea ce îi privește pe cei care fac muncă de birou, aceștia operează pur mental în timpul procesului, dar performerii de elită își monitorizează permanent gândurile – cu alte cuvinte, sunt atenți în fiecare moment la ceea ce gândesc și fac permanent ajustările necesare, fără a-și lăsa gândurile să hoinărească aiurea fără rost, prin locuri care nu au nici o legătură cu treaba pe care o fac în acel moment.

Procesul este strict supravegheat mental, ei fiind foarte prezenți în moment, în ceea ce gândesc.

Aceștia au, mai cu seamă, o inteligență emoțională și abilități de relaționare − mai presus de cunoștințele, experiența sau determinarea − care îi conduc la rezultatele pe care și le-au propus.

 

După procesul practicării ED

 

Măsoară progresul făcut, în raport cu standardul pe care ți-ai propus să-l atingi. Pentru aceasta, creează un formular de evaluare sau un scorecard pe care să bifezi etapele procesului parcurse cu succes. Pentru fiecare etapă, solicită feedback variat, din mai multe surse.

feedback form

Persoanele care obțin performanțe de nivel mediu, o să se mulțumească să spună că au făcut bine, OK, sau slab.

Performerii de top în schimb, sunt mult mai specifici când li se adresează această întrebare, deoarece ei își măsoară performanța în raport cu anumite standarde − foarte ridicate, care sunt relevante pentru ei și pentru ceea ce doresc să obțină de la ei înșiși.

Standardele lor pot fi foarte diverse. Ei și-ar putea propune depășirea performanței lor precedente sau pe aceea a unui concurent direct.

Stabilirea unui standard prea înalt, pe de o parte, ar putea fi un factor descurajant, dacă nu țin seama de diferența dintre nivelul actual și nivelul de atins, precum și de puterea sau de abilitățile necesare pentru a atinge acea performanță dorită.

Un standard prea jos, pe de altă parte, prezintă și el dezavantaje, întrucât performanța ușor de atins mobilizează mai puțin, făcând progresul mai lent per ansamblu.

De aceea, felul în care vei măsura performanța și ce vei face cu această evaluare, va determina și succesul procesului de ED (Exersare Deliberată).

 

Evaluarea datelor, stabilirea de noi obiective și imaginarea unor noi metode de a atingere a lor − acestea sunt acțiunile pe care le întreprind performerii de elită, pentru a ajunge și a se menține cât mai mult timp în topul performanțelor din domeniul lor de interes.

 

Pentru toate acestea, prețul plătit de către fiecare dintre ei, este unul mare, foarte mare sau de-a dreptul uriaș, în funcție de sacrificiile pe care fiecare este dispus să le accepte și să le facă, pentru a obține performanța dorită.

Dar, la fel de mari sunt și satisfacția și recompensa finală, proporționale cu sacrificiul făcut și cu efortul conștient depus în cursul ED.

Și recompensa este cea care îi va motiva să performeze în continuare, căutând noi forme de manifestare a performanței și de împingere a limitelor umane la un alt nivel.

Pentru ei, acesta este un mod de viață…vaicarit

 

 

 

 

 

 

 

Puțini dintre noi însă, sunt dispuși să își testeze limitele în acest fel, pentru un crez, pentru o idee sau pentru un ideal.

 

Însă, cei mai mulți dintre noi putem să învățăm cum să folosim elementele Exersării Deliberate în viața personală și să le punem la lucru în scopul atingerii obiectivelor noastre de viață.

 

Pentru că, doar cei care fac asta, se desprind din mulțime… și devin No.1!

Tu, ce număr ți-ai propus să fii?

CEOs-HERO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


IMG_20141010_112759

Cu drag,

Gabriela Istrate

 Coach

Consilier NLP Integrativ

 

 Coach-ul Tău către Excelența în Viață!

 

FB Photo8

 

Dacă găsești folositor ceea ce afli pe Coaching4Excellence, nu uita să-i dai unLike și un Share pe Facebook să afle și prietenii tăi ce ai descoperit!


 

 Împreună putem aduce mai multă valoare oamenilor dragi!

 Să deschidem cât mai multe minți, împreună!

FacebookTwitterLinkedInGoogle+distribuie
Similar posts
  • Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gâ... Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gândire Orientat Către Succes 10 Pași Către Tine Însuți   Vrei să ai succes, dar te tot frămânți și nu știi cum anume să faci asta… Așa că te apuci și citești tot ce îți cade în mână, despre succesul altora. Te simți pierdut în lumea “sfaturilor” [...]
  • 7 Metode Prin Care Să Treci La Treabă... 7 Metode Prin Care Să Treci La Treabă Acum Și Să Nu Mai Amâni Cum Începi Să Îți Pui În Practică Ideile     Ai primit un dar divin: Creativitatea.   Poate că ai o idee genială și visezi să scrii o carte care să inspire umanitatea, poate aspiri să pornești o afacere de succes, [...]
  • Cum Se Întâmplă Magia În Viața Ta 7 Lucruri Pentru Care Este Bine Să Fii Pregătit Atunci Când Te Decizi Să Ieși Din Zona De Confort   Auzim adesea în jur îndemnul: “Ieși din zona de confort, pentru că  dincolo de ea se întâmplă lucrurile cu adevărat magice în viața ta.” al cărui sens profund nu este încă înțeles pe deplin, de foarte mulți [...]
  • Vocație 5 Motive Pentru Care Este Bine Să Înveți În Mod Constant, Toată Viața Ta     Cei mai mulți dintre tinerii de astăzi (dar nu numai tineri și nu numai de azi!), urmează calea clasică a educației primite în familie și în școală, apoi, o dată finalizate studiile (fiecare, la nivelul la care și-a propus), [...]
  • Business Coaching Coaching-ul Accelerează Succesul Organizației Tale Despre Necesitate, Beneficii și Avantaje pe Termen Lung   În orice organizație, indiferent de mărimea ei, capitalul cel mai important îl constituie oamenii. Ei sunt cei care creează valoare adăugată și de ei și de implicarea lor la locul de muncă, depinde succesul organizației. De aceea, oamenii trebuiesc văzuți mai ales [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să devin Membru în Club C4X! Aleg EXCELENȚA!

Secțiuni

Calendarul postarilor

martie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031