Descopera-ti puterea nemarginita! Slefuieste diamantul din tine!

Business Coaching

112

Coaching-ul Accelerează Succesul Organizației Tale

Despre Necesitate, Beneficii și Avantaje pe Termen Lung

 

Art.1

În orice organizație, indiferent de mărimea ei, capitalul cel mai important îl constituie oamenii. Ei sunt cei care creează valoare adăugată și de ei și de implicarea lor la locul de muncă, depinde succesul organizației.

De aceea, oamenii trebuiesc văzuți mai ales în raport cu potențialul lor viitor și nu doar cu performanța trecută.

 

Știați că este dovedit că în medie, în orice grup, doar 40% din potențialul oamenilor se manifestă la locul de muncă?

Atunci, ce anume face ca restul de 60% din potențialul lor să rămână blocat și nefolosit?

Doar a angaja pe cineva capabil, care a avut rezultate remarcabile în trecut, nu îi garantează și succesul viitor, dacă:

  • abilitățile care l-au condus în trecut la acele rezultate, nu sunt încontinuu provocate și utilizate la maximul lor poțential;
  • dacă abilități noi nu îi sunt relevate, potențate și utilizate − concomitent în beneficiul organizației și al persoanei ce le deține.

Fără un program puternic motivator, implementat la toate nivelurile în cadrul organizației, angajații pot pierde tonusul motivațional cu care se încarcă natural la începutul drumului, performanța fiind deseori sub așteptări, livrată cu efort extenuant, cu întârziere și fără entuziasmul promițător întrezărit la început.

In principal, blocajele apar din exterior si sunt legate de structurile si practicile restrictive ale companiei, lipsa de incurajare si oportunitate si stilul predominant de conducere al companiei.

Desigur, acestea sunt “date” pe care angajatii nu le pot alege, influenta sau schimba intr-o masura semnificativa, insa ei pot performa cu succes si multumire personala, daca le sunt folosite la maximum resursele interioare proprii si nu altele pretinse, ce nu stau in firea lor.

Cu alte cuvinte, e mult mai usor, natural si rapid sa construiesti cu ceea ce exista deja in ei si poate fi imbunatatit in continuare, decat sa visezi ca vei construi ceea ce vrei, candva, cand vei avea si cu ce… Corect?

Cand compania restrictioneaza creativitatea angajatilor, impunand reguli si proceduri stricte, intervin si blocaje interne in manifestarea potentialului angajatilor, exprimate sau resimtite ca teama de esec, lipsa de siguranta, indoiala de sine si neincredere.

Si atunci, in mod logic, ceea ce trebuie facut este sa depunem toate eforturile pentru reconstruirea increderii in sine a angajatilor. Iar acest lucru se face cel mai rapid, mai sigur si mai durabil, prin coaching.

Un angajat capabil si cu incredere in sine isi gaseste singur resursele interioare necesare si cauta solutii creative la situatii curente sau exceptionale, fara teama ca va incalca regulile companiei, ci in acord cu acestea si le va implementa fara teama de esec, de parerea colegilor sau oprobiul sefului.

Construirea increderii in sine a angajatilor necesita renuntarea la dorinta de a-i controla si de a le perpetua convingerea in abilitatile superioare ale altora.
Telul unui coach este acela de a constientiza si responsabiliza angajatul, prin cresterea increderii in sine, a sigurantei in actiunile sale si indepartarea temerilor si a fricii de esec.

Cand un angajat actioneaza fara teama, o face cu entuziasm, iar satisfactia muncii lui creste. Entuziasmul resimtit antreneaza creativitatea si perpetueaza o stare de bine in care angajatul doreste sa faca lucruri din ce in ce mai semnificative, care ii dau un sens si o intelegere mai adanca a rolului sau in cadrul organizatiei. In primul rand, el devine mai eficient, iar rezultatele obtinute mai rapid, sunt, prin ele insele, un factor puternic motivator.

Cand acest tip de angajat nu este unul singular, ci o intreaga echipa actioneaza in acest fel, rezultatele pot fi spectaculoase. Cand mai multe echipe colaboreaza pe aceste principii, sinergia actiunilor lor poate duce compania cu o viteza fantastica catre indeplinirea obiectivelor celor mai ambitioase.

Coachingul este doar mijlocul prin care le putem da angajatilor puterea si dorinta de a actiona in directia accestor obiective, automotivare, satisfactia muncii lor si intelegerea sensului profund al rolului lor in cadrul organizatiei.

Avand toate acestea, calitatea vietii fiecarui angajat se imbunatateste semnificativ, nu numai la job, ci si in viata particulara, caci increderea in sine se transmite si actioneaza pe toate palierele vietii, insotind persoana in toate situatiile sale de viata.

Intelegerea rolului pe care fiecare il joaca la job, indiferent de pozitia ierarhica, este una dintre provocarile cele mai actuale pentru cei care activeaza in companii mari, cu zeci, sute sau poate mii de angajati.

In acest tip de organizatie, in care suprematia procedurilor este absoluta, munca divizata pe faze de lucru si oamenii vazuti ca niste “rotite” intr-un angrenaj urias, mereu in miscare, gasirea sensului vietii poate fi o provocare dificila si descurajanta.

Pentru a construi increderea in sine, e necesara asumarea responsabilitatii clientului asupra deciziilor si actiunilor sale, fie ca ele ii aduc succesul sau esecul.

In coaching, atingerea succesului este motorul tuturor actiunilor intreprinse de client. Aceste actiuni incep sa aiba loc numai dupa ce clientul a dobandit, prin coaching, claritatea optima asupra situatiei si starii dorite, si-a identificat toate resursele minim necesare pentru a face transformarea si a depasi toate obstacolele ivite in cale.

Coachingul, prin intrebari bine dirijate, ajuta clientul sa obtina atat claritatea de care are nevoie pentru a trece la actiune, cat si angajamentul deplin in raport cu actiunea pe care el decide sa o faca.

Reusita actiunii are la baza propriile decizii, iar eforturile asumate in indeplinirea obiectivelor propuse duc la crestrea increderii in sine. Mediul propice este unul de incredere reciproca, in care oamenii sunt incurajati si sustinuti sa isi faca propriile alegeri si carora li se permite sa ia propriile decizii. Ceea ce se traduce prin tratarea lor ca pe niste egali, oferirea periodica de feedback constructiv, incurajari si aprecieri.

Din nefericire, comportamentul managerial actual include multe elemente negative, care saboteaza si distrug gradual increderea in sine a angajatilor, pasiunea lor, pana la punctul in care acestia vin cu dezinteres la serviciu si isi indeplinesc sarcinile fara motivatie, strict la termenul limita si fara a mai aduce un aport suplimentar la dezvoltarea activitatii, la imbunatatiri ale proceselor si la eficientizarea structurilor companiei. Astfel de elemente ar fi: vorbitul de sus, ignorare, invinovatire, amenintare, denigrare etc., toate avand ca rezultat diminuarea increderii in sine a angajatilor.

Coachingul descatuseaza potentialul uman, cu scopul de a maximiza performanta individului. Acesta invata singur, si nu se lasa invatat de altii. Liderii intelepti utilizeaza deja coachingul, renuntand la vechile cai consacrate de dezvoltare a angajatilor.

Practicarea consecventa si autentica a coachingului in organizatii, aduce imbunatatiri rapide, vizibile si durabile la nivel relational si performante individuale de exceptie, care “salta” rezultatele companiei in mod uimitor si construieste durabil echipe cu mare dedicare si pasiune in atingerea obiectivelor companiei.

Oamenii obisnuiti pot face lucruri extraordinare atunci cand sunt antrenati mental. Capacitatea exista, iar situatiile de criza o activeaza, ducand la performante de exceptie, sustenabile la un nivel cu mult mai mare decat suntem dispusi sa acceptam in general.

Coachingul este atat o tehnica ce poate fi invatata de angajati, cat si un mod de viata. Este modul de a conduce si de a trata oamenii, de a gandi si de a fi PERFORMANT, in toate aspectele vietii.

Pana cand toti angajatii isi vor fi insusit acest mod de a fi, coachul e necesar sa devina cel mai bun prieten al oricarei organizatii.

Doar investind în dezvoltarea oamenilor, investiți inteligent și durabil, căci doar Împreună veți atinge Excelența!


1.IMG_20141015_150831

 

Gabriela Istrate

Business Coach

 

 

 

FB Photo8

 

Dacă găsești folositor ceea ce afli pe Coaching4Excellence, nu uita să-i dai un Like și un Share pe Facebook să afle și prietenii tăi ce ai descoperit!

Împreună putem aduce mai multă valoare oamenilor dragi!

 Să deschidem cât mai multe minți, împreună!  

FacebookTwitterLinkedInGoogle+distribuie
Similar posts
  • Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gâ... Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gândire Orientat Către Succes 10 Pași Către Tine Însuți   Vrei să ai succes, dar te tot frămânți și nu știi cum anume să faci asta… Așa că te apuci și citești tot ce îți cade în mână, despre succesul altora. Te simți pierdut în lumea “sfaturilor” [...]
  • 7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă In...   7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă Inteligență Emoțională (IE)   Inteligența Emoțională determină cât de bine te descurci la job. Tu ai aceste trăsături care definesc Inteligența Emoțională?   Dr. Daniel  Goleman, cunoscut scriitor și cercetător în domeniul leadership-ului, autor al best-seller-ului Inteligența Emoțională: De Ce Contează Mai Mult Decât IQ-ul, susține că: “Dacă abilitățile [...]
  • REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai ... REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai Bun În Tot Ceea Ce Faci Talentul Nu Este Întotdeauna Necesar Și Nici Suficient Pentru A Excela În Domeniul Tău   Vedem în jurul nostru persoane cărora viața pare să le fi surâs, care marchează reușită după reușită, care au succes în tot ceea ce întreprind, care uimesc [...]
  • Vocație 5 Motive Pentru Care Este Bine Să Înveți În Mod Constant, Toată Viața Ta     Cei mai mulți dintre tinerii de astăzi (dar nu numai tineri și nu numai de azi!), urmează calea clasică a educației primite în familie și în școală, apoi, o dată finalizate studiile (fiecare, la nivelul la care și-a propus), [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să devin Membru în Club C4X! Aleg EXCELENȚA!

Secțiuni

Calendarul postarilor

martie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031