Descopera-ti puterea nemarginita! Slefuieste diamantul din tine!

Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gândire Orientat Către Succes

how-you-can-develop-a-highly-successful-mind-1040x735

Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gândire Orientat Către Succes

10 Pași Către Tine Însuți

 

1

Vrei să ai succes, dar te tot frămânți și nu știi cum anume să faci asta…

Așa că te apuci și citești tot ce îți cade în mână, despre succesul altora. Te simți pierdut în lumea “sfaturilor” primite cu larghețe, a “secretelor” dezvăluite “numai pentru tine” și a cursurilor la care ți se promite că vei avea succes încă de la finalizarea lor (în schimbul unor sume adesea foarte piperate).

Însă, nici unul dintre ele nu a funcționat pentru tine…

Cel puțin, nu așa cum te-ai fi așteptat!

Pentru că tu ești unic, cu calități și lipsuri proprii, care trebuiesc șlefuite și dezvoltate individual și care nu se pretează în aceeași măsură rețetei oferite. Ai drumul tău!

2

Pentru că, rețeta creată de alții, li se potrivește 100% doar lor și într-o proporție mult mai mică lucrează și pentru tine.

De aici dezamăgirea și credința că, deși ai apelat la o “rețetă”, tu nu ești capabil să faci.

Dar să faci ce anume, mai exact?

Ceea ce a făcut altcineva, a funcționat pentru el deoarece era calea lui, cu datele, cunoștințele și abilitățile lui. Cu lipsurile lui, pe care poate le-a completat cu cunoștințe noi și și-a șlefuit abilități pe care poate le avea, dar tu nu le ai și poate că nici măcar nu intuiești că ți-ar fi de folos.

Si atunci, despre ce vorbim?

La finalul tuturor încercărilor tale, ești în același loc, întrebându-te în continuare, la fel de confuz (sau poate mai puțin):

“Ce anume îmi lipsește mie, de nu reușesc?”

Și încă mai cauți…

Ai citit cu nesaț și ai dat gata rafturi întregi de cărți de dezvoltare personală, ai ascultat ore întregi îndemnurile motivaționale care îți susură mereu în ureche Nu renunța niciodată și vei obține ceea ce îți dorești!”.

Și cu toate astea, nimic nu pare să funcționeze pentru tine, așa cum ți s-a promis…

Te-ai săturat de asta, nu-i așa? Vrei ceva care să înceapă să funcționeze pentru tine, chiar din acest moment. Nu vrei să mai auzi vreodată lozinca cu “Nu renunța niciodată!”.

Deci, iată cum stau lucrurile în realitate!

Am fost și eu acolo, m-am confruntat cu momentele de derută care te macină poate și pe tine acum, am testat și am aflat că, deși pentru fiecare, aceeași (în aparență!) experiență are un alt înțeles – în funcție de harta fiecăruia, există totuși o mare constantă, valabilă pentru fiecare dintre noi.

3

Anume aceea că Succesul este o parte din tine. Nu este în exteriorul tău, ca să îl cauți în afara ta.

Este totalitatea obiceiurilor tale zilnice. Ele îți determină succesul și măsura succesului pe care îl atingi la un moment dat în viață.

Succesul vine din calitatea obiceiurilor tale, de când te scoli dimineața și până te duci seara din nou la culcare.

Rutina de dimineață prin care te pregătești pentru o nouă zi, cu ce, cum anume și mai ales cu cine îți petreci timpul peste zi. Ce plan îți faci pentru ziua respectivă și cum îl îndeplinești.

Lucrezi cu plăcere și pasiune la îndeplinirea obiectivelor tale zilnice? Sau te simți sufocat și “dator” să faci ceea ce faci? Sau nici măcar nu ți-ai stabilit un obiectiv pentru ziua în curs?

Nu este vorba despre faptul că cineva încearcă să te convingă că aceste sfaturi chiar funcționează, ci este vorba despre felul în care TU vezi lumea.

Dar nu îți pierde speranța!  Vei găsi mai jos, 10 obiceiuri pe care le poți adopta și tu și care, odată formate, te vor ajuta să gândești în termeni de succes.

Cu alte cuvinte, vei avea setting-ul mental care te va conduce către atingerea succesului tău personal, în modul tău propriu, fără să îți mai fie vreodată necesară vreo metodă “de-a gata” fabricată de alții, cu succes “garantat” pentru toată lumea.

Abia atunci când vei obține succesul prin metoda ta, vei realiza cât de diferită a fost calea ta, față de ceea ce credeai (sau ți s-a promis vreodată!) că va fi…

 

1. ÎNCEPE prin a accepta schimbările

 

4

Schimbarea este singura “permanență” pe care te poți baza în viață.

Natura se schimbă continuu, se naște, se maturizează, își oferă roadele și apoi se stinge încet, pentru a se reinventa în anul următor. Fiecare anotimp ne aduce o bucurie specifică și nu ne plictisim niciodată de spectacolul naturii.

De ce nu ar fi și viața ta un spectacol al schimbării continue și firești, căci creșterea ta poate avea loc în orice anotimp al vieții, fără oprire.

5

6

Vin uneori însă momente în viață, fără preaviz, când totul în jurul tău se prăbușește și atunci poți fi sigur că schimbarea te pândește răbdătoare după colț. Fie că vrei, fie că nu! Și îți strică brusc aparentul echilibru… în care crezi că trăiești.

Cu acest gând în minte, nu te întrebi dacă nu cumva ar fi mai inteligent din partea ta să îți biruiești din proprie inițiativă și o dată pentru totdeauna, toată această frică (nejustificată!) de schimbare?

Oamenii de succes au capacitatea de a se adapta la schimbările neprevăzute din mediul lor. Și este foarte bine că este așa! Atunci când o idee eșuează – și vor fi multe care vor avea această soartă, o minte setată pentru succes poate transforma rapid ideea și o adaptează imediat la schimbările punctuale ale situației.

Dar cum faci să accepți schimbarea?

La fel cum ai făcut întotdeauna: pur și simplu mergi mai departe. Să știi că ea este acolo, nu e ceva nou, așa că tot ceea ce ai de făcut este să nu o lași să te prindă pe picior greșit. Planific-o, așteaptă-te la ea, dorește-ți-o din inimă și profită de ea, până nu e prea târziu.

 

2. ÎNCEPE să îți stabilești obiective

 

7

“Orice idee nu este decât un vis, până când nu o scrii pe hârtie. Doar din acel moment ea devine obiectiv.”

Nu este însă indicat să îți stabilești orice fel de obiective, ci obiective pe care să le poți atinge.

Cunoști cu siguranță senzația aceea pe care o ai ori de câte ori bifezi un obiectiv atins de pe lista ta.

Gândește-te că emoția și satisfacția pe care o ai de fiecare dată când bifa ta marchează o reușită personală pe drumul pe care ți l-ai propus, îți dă mai multă încredere în tine și mai mult curaj să îndrăznești să țintești mai sus de fiecare dată.

Și, pe măsură ce bifezi obiectiv după obiectiv, mai multă putere capeți și o credință nestrămutată că poți. Și o motivație intrinsecă, care crește cu fiecare nouă realizare.

Iar în final, da, și tu poți – doar prin tine însuți, fără rețete “universal-valabile”, care mai mult te duc la deznădejde decât la succes.

Este un sentiment al naibii de plăcut să vezi că ai îndeplinit tot ceea ce aveai pe listă, nu-i așa?

Iar apoi să te uiți la lista plină de bife, la sfârșitul zilei, este de-a dreptul un moment care te umple de satisfacție și de credința că poți face asta și mâine și poimâine și în fiecare zi în care îți urmărești cu consecvență obiectivele pe care tu singur ți le-ai fixat.

Pune-ți obiective care să te stimuleze în permanență. Dacă obiectivele tale nu sunt suficient de ambițioase, nu te vor provoca suficient de mult ca să le atingi.

8

Gândește-te la ele ca la o ștachetă.

Dacă nu e suficient de sus cât să trebuiască să te întinzi puțin (mai mult) ca să o atingi, atunci este prea comod pentru tine și obiectivele nu sunt suficient de sus.

Ridică ștacheta! Altfel, nu vei munci îndeajuns, căci știi de la început că poți și nu te mai străduiești prea tare. Te automulțumești!

Dacă dimpotrivă, ștacheta este prea sus și nu o poți atinge nici dacă sari foarte tare, atunci obiectivele tale sunt prea înalte și te vei descuraja încă de la început, înainte să începi să faci ceva pentru a le atinge. Ți se va părea prea greu, prea mult, prea sus, prea… și în final vei renunța.

Așa că, pune-ți ștacheta puțin mai sus decât nivelul la care știi sigur că poți ajunge, deși foarte greu. Și de aici încolo începe să fie pasionant…

“Găsește-ți în viață un scop atât de mare încât să îți solicite la maximum toate calitățile și capacitățile.”

Pune-ți obiectivele la nivelul acesta și atinge-le în fiecare zi. Permite energiei emoționale declanșate de reușită să se amplifice și să crească zi de zi, să te întărească și să te facă tot mai puternic!

9

Totuși, nu abuza de tine, nu te transforma într-un robot și nu uita să îți programezi și zile de relaxare, fără check-list.

Umple-le doar cu odihnă sau cu activități plăcute, extraprofesionale, care să îți încarce bateriile cu dorința de a continua pe drumul început.

Un studiu realizat la Universitatea Dominicană de către Dr. Gail Matthews, a dovedit științific faptul că obiectivele scrise pe hârtie ne fac să avem mai mult succes în atingerea lor!

“Până nu îți vei scrie obiectivele, ele vor rămâne la stadiul de vise. Când pui lucrurile pe hârtie, se declanșează un lanț de evenimente care îți vor schimba viața.”

Așadar, … fuguța la scris obiective!

10

 

 

 

3. ÎNCEPE să îți iei angajamente

 

Scapă de teama de a-ți lua angajamente.

11

Dacă vrei să ai succes, este vital să îți iei angajamente!

Un nou job, un nou partener în viața ta, un nou program de fitness, un abonament la un club nou deschis în oraș, despre orice ar fi vorba, ai nevoie să faci un angajament.

Apoi altul și altul…

Și altul!

Dacă eviți să îți iei angajamente când lucrurile merg bine, înseamnă că vei da bir cu fugiții imediat ce ele vor începe să meargă prost.

Asta nu îți va aduce în nici un caz succesul! Nu are cum! Nu ai fost prin preajmă suficient de mult timp ca să îl găsești și ca el să se “lipească” de tine…

Nu există nici o cale cu adevărat ușoară de a face asta. Totuși, să pui în balanță costurile angajamentului față de recompensele vizate, poate fi de cele mai multe ori un bun început.

14

Cu alte cuvinte, este mai bine să te gândești la ceea ce ai de câștigat pe termen lung din angajamentul tău, decât să te plângi mereu de greutățile pe care le întâmpini la tot pasul.

Indiferent cum ai privi însă lucrurile, chiar dacă nu mergi până la capăt, până atingi succesul, rezultatul final este mereu același. Ți-ai luat un angajament. Felicitări!

 

 

4. ÎNCEPE să îți identifici scopul

 

19

Scopul îți asigură cel mai rapid drum către succes!

Ajută oamenii cu talentul care ți-a fost dat! − acesta este scopul vieții.

16

Cu scopul tău în minte, la fel cum este și cu obiectivele realizabile, munca grea pe care o ai de realizat pentru a-ți atinge scopul, pare mult mai ușor de îndeplinit.

Când lucrurile devin complicate, poți, pur și simplu să stai și să te întrebi: “De ce fac din nou asta?”, iar rememorarea scopului tău îți va asigura cea mai prețioasă motivație și singura de care ai nevoie ca să continui.

Și atunci, cum faci să îți afli scopul?

17

Răspunzând (obligatoriu și cu brutală onestitate!) la următoarele întrebări simple:

 • Cine ești tu?
 • Ce dorești de la viața ta?
 • Ce dar anume ai tu de care ceilalți ar putea să beneficieze dacă l-ai pune în slujba lor?
 • Cum ai de gând să procedezi pentru a ajunge să faci asta?

 

 

5. ÎNCEPE să crezi în tine și în obiectivele tale

 

21

Este un sfat cu adevărat venit din negura timpului… Cu siguranță că l-ai auzit de un milion de ori înainte, dar de data aceasta este bine pentru tine să îl aprofundezi…

Dacă vrei să ai succes, trebuie să crezi în tine cu adevărat. Sau măcar să te prefaci, până îți iese!

Dacă la început nu îți iese natural, atunci fă cum zic englezii: “Fake it, till you make it!”. 

Or fi știind ei ceva ce noi nu am aflat încă…

“Comportă-te întotdeauna ca și cum ai purta o coroană invizibilă.”

20

Dar, nu crede în tine pentru că tu consideri că este destinul tău să ai succes. Nu crede în tine doar pentru că ai un plan foarte tare de pus în practică. Nu crede în tine numai pentru că vrei cu adevărat asta.

Acestea sunt doar lozinci de adormit copiii, care  ni s-au transmis prin generații, fără nici o bază reală sau un scop care să ne servească la ceva.

Crede în tine pentru că TU ȘTII că vei munci pentru asta.

Crede în tine pentru că știi că atât timp cât încă respiri, vei continua să muncești, ca să ajungi acolo unde îți dorești cu adevărat să fii.

Crede în tine pentru că știi încă de pe acum, că vei învinge cu bine și următorul obstacol care ți se va ivi în cale.

Având o încredere atât de mare în tine, orice vis este realizabil.

Trebuie doar să continui până ajungi acolo.

 

 

6. ÎNCEPE să îți cultivi răbdarea

 

22

Un alt sfat la fel de vechi ca și cel de dinainte, pe care nu îl poți ignora nicicum, atunci când vine vorba despre succes.

Va trebui să ai răbdare!

Da, unele lucruri se pot întâmpla și peste noapte, dar de obicei este vorba despre lucruri minore și succese mici.

24

Nu contează ceea ce vrei să obții, știind cum să aștepți, așteptarea va fi o parte a succesului.

Un blog de succes, de exemplu, nu se lansează cu mii de abonați făcuți peste noapte.

O poveste puternică nu se scrie într-o zi.

Un model de fitness cunoscut în toată lumea nu își construiește fizicul în mod miraculos, în 24 de ore.

Succesul necesită timp!

Trebuie doar să continui, să faci mereu câte un pas, pas cu pas, până ajungi la destinație.

 

 

7. ÎNCEPE să îți identifici punctele slabe (și apoi fă ceva în privința lor)

 

Nici o persoană de succes nu este cu adevărat de succes, dacă nu este capabilă să vadă unde îi sunt punctele slabe.

Numai prin identificarea neajunsurilor noastre ni se relevă și ne putem da seama de adevăratul potențial care poate fi atins de către fiecare dintre noi.

24

Majoritatea oamenilor sunt însă cei mai aspri critici ai lor, așa că nu este greu să ne dăm seama pe unde mai avem de lucrat.

Creșterea nu vine din lucrurile care ne oferă viziunea în viață − adică cele care ne plac și la care suntem buni în mod natural, ci vine din lucrurile la care nu suntem atât de buni și pe care le evităm.

Lucrând consecvent la acestea din urmă, vom realiza expensiunea capacităților noastre pentru atingerea succesului visat.

Partea grea este să te apuci de lucrul cu tine însuți.

Faptul de a te ști leneș din fire și să începi să faci ceva cu lenea ta, sunt două lucruri extrem de diferite.

Ca să ai succes, trebuie să îți identifici mai întâi lenea, iar apoi să adopți o soluție proactivă pentru contracararea ei.

Să spui doar “Da, sunt leneș…” nu va duce la rezolvarea situației. Va trebui să muncești ca să schimbi aceasta!

Ultima și poate cea mai grea parte dintre toate, este să îți manifești compasiunea față de… tine.

Nu vei reuși să faci asta perfect de la prima încercare. Dar e ok… Ai timp suficient să exersezi!

Atâta timp cât faci ceva concret pentru a-ți îndrepta defectele și a-ți întări punctele slabe, altceva decât să te plângi și să protestezi vehement, ești probabil înaintea multora.

 

 

8. ÎNCEPE să simți cum crești datorită eșecurilor tale

 

Știi ce au în comun (aproape) toți oamenii de succes? Au eșuat la un moment dat în drumul lor către succes. Uneori de zeci, de sute sau chiar de mii de ori.

Walt Disney a fost inițial respins de toate studiourile de film din Los Angeles și catalogat drept lipsit de imaginație. Cam câtă imaginație crezi că i-a trebuit ca să creeze cele mai mari capodopere cinematografice de animație?

El o avea deja, era acolo în interiorul său! Poate că nu a dovedit suficient la acel moment de început, poate că cei care i-au spus asta aveau în vedere alte criterii, dar asta nu înseamnă că îi lipsea imaginația.

Imaginația nu este ceva care să inceapă să se producă de la un moment dat încolo. Poți, desigur, să o dezvolți, dar ea există în tine și este doar o chestiune de exercițiu să o aduci la suprafață și să o pui la treabă.

Un alt exemplu este cel al lui Stephen King, care și-a aruncat la gunoi manuscrisul primei sale lucrări, la începutul carierei. Din fericire, soția sa l-a recuperat rapid și restul este istorie.

Thomas Edison a ratat de 10.000 de ori înainte să inventeze becul electric.

25

Totuși, pentru că a avut tăria să meargă până la capăt cu descoperirea sa, el nu le-a numit eșecuri, ci căi prin care lucrurile nu au funcționat… 🙂

Și exemplele pot continua…

Acum, te întreb:

A renunțat vreunul dintre ei la visul său? A renunțat să mai încerce? A cedat presiunii eșecului?

Ei bine, Stephen King a făcut-o pentru un moment, dar important este că deși cu toții au eșuat la un moment dat, în final, nici unul nu a renunțat.

În schimb, iată că fiecare și-a dobândit notorietatea mondială și aproape că nu există casă în care creațiile lor să nu fi pătruns!

Toate eșecurile întâmpinate i-au stimulat și i-au “călit” să devină oameni cu un succes fenomenal.

Așa că privește-ți și tu eșecurile cu îngăduință, nu te pune la zid și nu îți pierde speranța și ambiția, ci învață din ele, perseverează, crește și devin-o mai bun cu fiecare nou eșec.

Singurul care te poate opri dintr-o nouă tentativă, ești doar TU!

 

 

9. ÎNCEPE să îți dezvolți empatia (inteligența sau creativitatea emoțională)

 

26

Empatia sau inteligența (creativitatea) emoțională este coloana vertebrală a succesului.

Pentru că a fi capabil să relaționezi bine cu oricine, să te poți pune pe tine însuți în situația alcuiva și să înțelegi ceea ce el simte (“să te pui în papucii altuia” cum se spune), este ceea ce te face să devii o persoană de succes.

27

Motivele pentru care se întâmplă acest lucru sunt destul de diverse, cum ar fi:

 • O persoană empatică are abilitatea de a fi pe placul oamenilor și de a le răspunde așa cum ei își doresc. Aceasta este cheia succesului multor antreprenori și a celor care reușesc să își construiască o carieră de succes. Ei sunt capabili să se transpună în situația celeilalte persoane.

Dacă îți lipsește inteligența emoțională, nu poți empatiza cu alte persoane și cu situația în care ele se află și nu vei reuși să stabilești o  conexiune puternică cu acestea.

 • Dacă ești în căutarea succesului în carieră și va trebui să „escaladezi” ierarhia sărind peste capetele unora, cum vei putea rămâne uman făcând asta? Relaționând cu ei și raportându-te la situația lor. Ai de gând să îi strivești pe alții ca să ajungi tu acolo unde îți dorești să fii? Poți trăi cu o asemenea decizie? Vei afla asta doar practicând empatia…
 • Oamenii de succes, în marea lor majoritate, sunt persoane simpatice. Sunt simpatice pentru că te poți raporta la ele și poți relaționa cu ele. Iar tu poți relaționa cu ele pentru că sunt suficient de creative emoțional, ca să te atragă!

În plus, ca beneficiu general, empatia te face o persoană mai bună per ansamblu.

Să te pui pe tine însuți în situația altcuiva, te conduce la un comportament mai bun în relațiile tale cu oameni foarte diverși.

 

Dacă încă nu te-am convins de cât de importantă este empatia în viața ta și vrei să afli mai multe despre cum te poate ajuta ea în viața personală și profesională, am scris un articol intitulat “7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă Inteligență Emoțională”, pe care îl poți citi aici, dacă nu ai facut-o deja.

 

 

10. ÎNCEPE să meditezi

28

O dată cu nebunia succesului, vine și nevoia disperată de liniște și pace.

Ca persoană de succes, este foarte probabil să fii nevoit zilnic să iei o mulțime de decizii stresante. Dacă nu îți poți domina acest stress, el te va domina pe tine.

30

Din fericire, meditația îți este la îndemână și te poate conduce către succes. Având beneficii dovedite empiric asupra sănătății, așa cum se subliniază în acest articol (eng.), meditația te va ajuta să reduci stresul și anxietatea care vin odată cu succesul.

Așa că, rezervă-ți zilnic câteva minute și lasă cu adevărat stresul să se disipeze.

Pune pauză oricărei activități, căci ea va fi acolo și când vei ieși din meditație, dar găsește-ți un interval de timp în care să te regăsești și să fii cu adevărat doar tu cu tine însuți.

Altfel, stresul te poate mânca de viu…

 


Ca bonus special pentru că ai ajuns la finalul articolului și nu ai abandonat lectura lui, am găsit pentru tine un scurt film, care surprinde esența celor spuse în articol, într-un mod extraordinar și foarte edificator asupra mind-set-ului necesar unui om care își dorește cu ardoare să atingă succesul.

Nu îți spun mai multe, te las să afli singur…

Oricum, acum nu mai e nici un secret pentru tine… 🙂

Cam asta a fost pentru tema de astăzi…

Acum, tot ce ai de făcut este să pui în practică ceea ce ai aflat.

Ești pregătit pentru succes?

Haide…, nu mai pierde timp prețios!

 

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îmi lași un comentariu mai jos.

Mulțumesc!


 

 

IMG_20141010_112759

Cu drag,

Gabriela Istrate

 Coach

Consilier NLP Integrativ

 Coach-ul Tău către Excelența în Viață!

.

FB Photo8

Dacă găsești folositor ceea ce afli pe Coaching4Excellence, nu uita să-i dai unLike și un Share pe Facebook să afle și prietenii tăi ce ai descoperit!


Împreună putem aduce mai multă valoare oamenilor dragi!

 Să deschidem cât mai multe minți, împreună!

FacebookTwitterLinkedInGoogle+distribuie
Similar posts
 • 7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă In...   7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă Inteligență Emoțională (IE)   Inteligența Emoțională determină cât de bine te descurci la job. Tu ai aceste trăsături care definesc Inteligența Emoțională?   Dr. Daniel  Goleman, cunoscut scriitor și cercetător în domeniul leadership-ului, autor al best-seller-ului Inteligența Emoțională: De Ce Contează Mai Mult Decât IQ-ul, susține că: “Dacă abilitățile [...]
 • REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai ... REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai Bun În Tot Ceea Ce Faci Talentul Nu Este Întotdeauna Necesar Și Nici Suficient Pentru A Excela În Domeniul Tău   Vedem în jurul nostru persoane cărora viața pare să le fi surâs, care marchează reușită după reușită, care au succes în tot ceea ce întreprind, care uimesc [...]
 • 7 Metode Prin Care Să Treci La Treabă... 7 Metode Prin Care Să Treci La Treabă Acum Și Să Nu Mai Amâni Cum Începi Să Îți Pui În Practică Ideile     Ai primit un dar divin: Creativitatea.   Poate că ai o idee genială și visezi să scrii o carte care să inspire umanitatea, poate aspiri să pornești o afacere de succes, [...]
 • Cum Se Întâmplă Magia În Viața Ta 7 Lucruri Pentru Care Este Bine Să Fii Pregătit Atunci Când Te Decizi Să Ieși Din Zona De Confort   Auzim adesea în jur îndemnul: “Ieși din zona de confort, pentru că  dincolo de ea se întâmplă lucrurile cu adevărat magice în viața ta.” al cărui sens profund nu este încă înțeles pe deplin, de foarte mulți [...]
 • Vocație 5 Motive Pentru Care Este Bine Să Înveți În Mod Constant, Toată Viața Ta     Cei mai mulți dintre tinerii de astăzi (dar nu numai tineri și nu numai de azi!), urmează calea clasică a educației primite în familie și în școală, apoi, o dată finalizate studiile (fiecare, la nivelul la care și-a propus), [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să devin Membru în Club C4X! Aleg EXCELENȚA!

Secțiuni

Calendarul postarilor

martie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031