Descopera-ti puterea nemarginita! Slefuieste diamantul din tine!

Life Coaching

Work-Life-Balance

Life Coaching Transformațional

.

.

Fiecare dintre noi are propria viziune asupra vieții sale ideale.

Poate și tu ai visat dintotdeauna să devii un un manager de top foarte apreciat într-o corporație, un scriitor de succes sau un muzician faimos în toată lumea. Și, cu toate eforturile depuse până acum, încă nu ai reușit să-ți împlinești visul.

Atunci, poate că ceea ce ai nevoie acum, este un Life Coach care să te ghideze în îndeplinirea visului tău.

Tot așa cum în sport, un coach este de neînlocuit pentru atingerea unor performanțe de top în viața sportivă, un Life Coach este un antrenor mental personal care își determină clienții să performeze și să atingă echilibrul între succesul și satisfacția la locul de muncă și viața personală, între visele și aspirațiile lor și solicitările cotidiene. Ca în imagine… să știi exact unde și câtă energie să pui, pentru a menține echilibrul în viața ta.

006. pietre-in-echilibru

Rezolvarea prin coaching a oricărei situații punctuale a clientului, este deplină, numai în măsura în care echilibrul este restabilit.

Partea cu echilibrul este foarte importantă, petru că, în lipsa acestuia, orice realizare într-o anumită arie a vieții, se va face în detrimentul alteia − care își va cere imediat rezolvarea, furnizând un sentiment acut de lipsă clientului.

Spre deosebire de sport, un Life Coach nu se axează exclusiv doar pe îmbunătățirea anumitor comportamente și întărirea încrederii în sine, ci, conform Federației Internaționale de Coaching (ICF), acesta dezvoltă în clienții săi puteri și abilități noi.

Ce este un Life Coach?

 

Este un profesionist pregătit special să însoțească clientul să își găsească direcția și pe care îl ghidează în găsirea propriilor soluții de provocările cu care se confruntă în dorința a-și îmbunătăți cariera, relațiile, sănătatea și a ține în balans toate aspectele vieții sale. Coach-ul se asigură de faptul că fiecare client:

 • Își cunoaște abilitățile și știe exact unde dorește să ajungă
 • Își concentrează atenția pe atingerea obiectivelor proprii de viață
 • Depășește obstacolele care stau în calea atingerii acestor obiective

Ce este un Wellness Coach?

 

Este un profesionist care își ajută clienții să își găsească motivația și mijloacele de a atinge echilibrul dintre sănătatea fizică și psihică/ emoțională. Aceste obiective pot include:

 • Scăderea în greutate
 • Alimentația sănătoasă
 • Renunțarea la fumat
 • Diminuarea stresului

Spre deosebire de un nutriționist sau terapeut/ trainer personal, care recomandă o dietă sau exerciții specifice și personalizate, un Wellness Coach te ajută să faci cele mai bune alegeri în ceea ce privește stilul tău de viață.

Și, bineînțeles, suprapunerea coaching-ului cu urmarea recomandărilor specialiștilor de mai sus, poate aduce beneficii personale exponențial mai mari clientului, deoarece învățarea modului în care să îți faci corect propriile alegeri − cu ajutorul unui Wellness Coach, este o abilitate care se câștigă pentru toată viața și care poate fi extinsă și aplicată ulterior pentru orice alegere, în orice situație de viață.

De ce ai avea nevoie de ajutor?

 

Dintr-o mulțime de motive.

Adresarea problemelor tale de viață către prieteni și/ sau familie, complică de cele mai multe ori lucrurile, în loc să le rezolve.

Și asta, pentru că, simțindu-se apropiați ție, ei cred că au dreptul să te judece și să te sfătuiască cum știu ei mai bine că este bine pentru tine și trebuie să faci tu.

Dar am o veste proastă pentru tine…

Simțindu-te judecat tocmai de către oamenii la care ții, nu vei reuși niciodată să ajungi la stima de sine necesară ieșirii din blocaj, ci te vei afunda și mai tare și mai adânc în acea situatie-problemă, ajungând uneori până la blocaj total.

Pentru că vei simți că soluțiile lor nu sunt potrivite pentru tine și situația cu care te confrunți, iar nepunerea lor în practică îți va atrage oprobiul celor care ți le-au dat cu atâta “generozitate”.

Tot ceea ce vei obține va fi mai multă neputință, supărare, tristețe, deziluzie, confuzie și în final, izolare.

002. ceas-marinaresc-de-perete-7269524

De aceea, este necesară și recomandată implicarea unui profesionist capabil să îți schimbe starea și perspectiva, adică o persoană instruită, cu mintea limpede și detașată de situația ta – a unui coach, în speță – care sub protecția confidențialității absolute, într-un spațiu în care să te simți protejat și în siguranță, poate să facă minuni în viața ta, aducându-ți rezolvarea mult dorită și deopotrivă − cea mai potrivită ție, din toate punctele de vedere.

Vei salva astfel, o mulțime de timp prețios pentru tine, bani, prietenii și relații, sănătate și te vei alege cu ceva unic pentru evoluția ta – aflarea unui mod de gândire cu ajutorul căruia vei putea aborda constructiv orice situație potențial problematică viitoare, în găsirea soluției tale − rapid și fără complicații inutile.

De exemplu, ai putea lua în considerare coaching-ul dacă:

 • Simți că stagnezi sau te simți blocat într-o anumită arie a vieții tale
 • Simți nevoia unei evoluții sau schimbări în carieră
 • Vrei să înveți cum să îți valorifici punctele forte sau talentele tale unice și nepuse în valoare încă
 • Esti nehotărât cu privire la luarea unei decizii majore de viață, cum ar fi o mutare importantă, o promovare care îți poate schimba complet stilul de viață și tu nu dorești asta, continuarea sau renunțarea la o relație care nu te mai împlinește sau nu te mai face fericit, începerea unei relații
 • Echilibrul dintre viața ta profesională și cea personală este la cote de avarie și nu vezi nici o soluție − iar lucrurile par să evolueze către dezastru total
 • Ai parte de stres permanent și nimic nu te ajută să te relaxezi
 • Simți că viața ta se desfășoară pe pilot automat, că nu mai ești în controlul propriei tale vieți, că nu îți mai faci propriile alegeri și aleg alții pentru tine
 • Te simți epuizat de grijile cotidiene și nu mai ai energie, iar sănătatea ta nu mai este așa cum era odată.

Ce poți obține prin Coaching?

 

004. life-coaching

 • Îți îmbunătățești rapid și semnificativ stilul de viață
 • Recapeți încrederea în forțele tale și îți crește stima de sine
 • Depășești situațiile blocante legate de bani, relații, carieră sau sănătatea ta
 • Îți îmbunătățești relațiile cu cei din jur, familia, copiii, colegii de muncă
 • Înveți cum să te detașezi de situațiile problematice din viața ta și să găsești acele soluții care să te mențină în echilibru emoțional
 • Scapi de toată vina din viața ta și te motivezi pentru a te propulsa către acțiunile care te vor satisface sufletește, către realizarea și împlinirea misiunii tale
 • Atingi obiectivele personale care acum îți par doar un vis frumos
 • Poți atinge excelența în activitatea pe care o desfășori, fie că este vorba de job-ul tău sau de pasiunea ta
 • Vei ști întotdeauna cum să te motivezi și cum să procedezi, pentru a te simți împlinit și fericit cu ceea ce poți obține prin forțe proprii.

Cum lucrezi cu Coach-ul tău?

 

Primul contact va fi unul personal, via Skype sau telefonic, cu durata de la 15 minute până la o oră.

În acest interval de timp discutăm despre ceea ce vrei să obții prin ședințele de coaching.

Prin întrebări dirijate te voi ajuta să îți definești foarte bine obiectivul de atins, precum și să identifici cu maximă acuratețe piedicile care stau în calea îndeplinirii acestuia, la momentul actual.

Apoi, vom decide pașii de urmat pentru transformarea dorinței tale în realitate palpabilă, precum și un termen limită până la care vrei să îți vezi obiectivul atins.

Vei avea teme! – lucruri la care să te gândești sau pe care să le faci între două sesiuni de coaching, pentru a dirija lucrurile către îndeplinirea obiectivului tău.

Ai putea simți nevoia de a scrie într-un jurnal sau de a crea planuri de acțiune pentru lucrurile pe care vrei să le realizezi – tu decizi.

Ca și coach,  îți ofer suport și ghidare pe tot parcursul procesului. Și te voi responsabiliza permanent pentru îndeplinirea dorințelor tale și atingerea obiectivului pe care ți l-ai fixat.

În funcție de complexitatea obiectivului pe care ți l-ai propus și de ceea ce se mai relevă pe parcurs, procesul de coaching poate fi mai lung sau mai scurt, iar asta depinde în cea mai mare măsură de intensitatea dorinței și implicarea ta în atingerea obiectivului tău.

De la o ședință la șase, sau chiar mai mult, fiecare client responsabil va simți când și-a rezolvat toate aspectele nemulțumitoare din viața sa și când e timpul să încheie procesul.

Sesiunile de coaching se stabilesc de comun acord, cu o anumită frecvențăsăptămânal în general, care depinde foarte mult și de urgența găsirii soluției pentru client.

Personal, având în vedere că oricum, coaching-ul este cea mai rapidă modalitate de transformare și evoluție personală din lume la ora actuală, nu sunt adepta ideii de a căuta cu orice preț soluții de urgență.

Coaching-ul este un proces ce declanșează în client o investigare profundă, deschisă și sinceră a sinelui, prin care i se relevă acestuia lucruri neștiute despre sine, prin care își potențează capacități latente și descoperă în sine resurse nebănuite și necesare transformării dorite.

0001.

Toate aceste insight-uri surprind prin faptul că țâșnesc la suprafață cu forță și “impregnează” clientului o energie ce îl pune pe acesta în starea de a acționa neîntârziat în direcția transformării visului său în obiectiv îndeplinit.

Soluțiile vin prin coaching, în măsura în care clientul este atât de dornic să își înceapă transformarea, încât introspecția profundă și deschiderea de care dă dovadă în relația de coaching, îi produc un declic de tipul quantum moment chiar de la primele întrebări − când reușește să își clarifice foarte bine situația în care se găsește.

Avantajul coaching-ului este că sesiunile pot avea loc din confortul casei tale, dacă nu te simți pregătit pentru o întâlnire față în față cu mine încă de la început sau nu îți este la îndemână o deplasare în acest scop (locuiești în alt oraș, de exemplu).

Astfel, putem avea sesiuni telefonice, pe Skype sau întâlniri față în față – într-un birou liniștit (locație fixă) sau într-o ceainărie cu atmosfera relaxată, oricare dintre variante având același potențial lucrativ în procesul de coaching – depinde doar cu care dintre ele te simți tu mai confortabil sau care se potrivește mai bine în programul tău cotidian.

Variante sunt, așa că lipsa timpului nu poate fi o scuză. Pentru variantele de coaching la distanță, nici ora nu este o problemă pentru mine, fie dimineață, fie seară.

Investiția pe care o vei face în tine pentru îndeplinirea obiectivelor tale variază − în funcție de pachetul de ședințe potrivit ție, pe care îl discutăm și îl stabilim după primul contact și fixarea obiectivului.

Tot ceea ce pot face este să te asigur că va fi cea mai de viitor investiție a ta în această viață, iar eu voi avea grijă să fie corect dimensionată nevoilor tale, nimic în plus.

O singură ședință sau un pachet mai mic de șase ședințe pot fi suficiente, dacă ai o claritate destul de mare asupra situației actuale și asupra locului în care vrei să ajungi, iar angajamentul și responsabilitatea asumate de tine pentru atingerea stării dorite sunt la cote maxime.

Spun unii că este scump coaching-ul. Nu îi asculta, căci nu este nimic mai neadevărat!

Gândește-te la cât timp te-ar costa terapia la aceiași bani!

Banii se risipesc oricum, dar Timpul… nu se mai întoarce…

Coaching-ul te costă mult mai puțini bani și timpul este unul câștigat pentru tine, din orice perspectivă vrei să privești.

Ceea ce terapia nu reușește să rezolve în ani, coaching-ul schimbă în doar câteva ședințe/ săptămâni, prin schimbarea de perspectivă și prin psihologia pozitivă orientată către viitor și către găsirea de soluții − către ce poți face acum ca să îți fie bine în viitor. Este mobilizator și motivant și te împinge înainte, pe drumul ales de tine, cu soluțiile găsite de tine!

Terapia însă, te întoarce mereu în trecut, la găsirea rădăcinii problemei, ținându-ti mentalul captiv în situația din care tu, de fapt, vrei să ieși și nu să te afunzi mai adânc, să rămâi blocat acolo cu anii.

În loc să parcurgi un an trist și epuizant, rumegând acceași problemă la nesfârșit, cum ar fi să vrei să te simți plin de energie, să simți că trăiești din nou, gândindu-te creativ cum să-ți transformi frumos viața?

De aceea este coaching-ul atât de special și incredibil de mobilizator și transformator, iar rezultatele sale atât de spectaculoase, încât îi uimesc până și pe clienții mei!

Pe toată perioada coaching-ului, poți beneficia de câteva bonusuri rezervate clienților mei: suport și ajutor din partea mea 7/7 & 16(J)/24, feed-back și contact rapid (SMS dacă nu răspund – sigur sunt într-o sesiune de coaching cu un alt client și te sun imediat ce mă eliberez).

.

Cum știu că un anumit Life Coach sau Wellness Coach este potrivit pentru mine?

 

Deoarece timpul petrecut împreună cu coach-ul tău în ședințe individuale de lucru poate fi destul de lung, asigură-te că există o potrivire, o compatibilitate între voi.

Ar trebui să te simți confortabil în prezența sa și să îi poți împărtăși viziunea ta de viață firesc și fără reticență.

Coach-ul te ascultă atent și este acolo numai și numai pentru tine, iar atitudinea sa este de non-judecată și de înțelegere profundă a situației tale.

Este empatic și manifestă o inteligență emoțională care te face să te simți în siguranță, să poți împărtăși deschis tot ceea ce te frământă, fără teama că vei fi judecat.

Trebuie să simți cu putere că te poate ajuta în atingerea obiectivului tău, în conformitate cu viziunea ta asupra situației care v-a adus față în față.

Este de mare folos să iei în considerare și certificările adiacente pe care le are coach-ul ales, având în vedere că anumite procese de coaching pot fi îmbogățite și potențate de stăpânirea și îmbinarea cu tehnicile NLP (de Programare Neuro-Lingvistică), de exemplu.

Acestea presupun o specializare mai înaltă în ceea ce privește capacitatea unui coach de a-și ajuta clientul, prin faptul că îi înțelege mai bine rădăcina problemelor și deține mai multe mijloace prin care să producă deblocarea acestuia, făcând mai ușor, mai eficient și mai rapid întregul proces.

Totodată, accesarea abilităților necesare clientului în rezolvarea mai ușoară a situațiilor de viață și atingerea obiectivelor sale, se poate face prin tehnici specifice NLP, ușor de aplicat și cu o eficiență imediată dovedită, în multe ore de practică.

Caută să simți personalitatea coach-ului și stilul său de lucru și dacă ele se potrivesc personalității tale, nu mai ezita.

Timpul pierdut nu lucrează niciodată în favoarea ta, iar oportunitățile pe care le-ai putea fructifica în acest timp, vor trece pe lângă tine neobservate. Și nu ar fi păcat oare, să se întâmple asta?

PRECAUȚII & ATENȚIONĂRI pentru a obține beneficii maxime prin Coaching!

 

 1. Un coach este diferit de un psihoterapeut − care are o pregătire medicală în direcția îngrijirii sănătății mintale, psihologie și muncă socială și care caută, de regulă, să afle cauzele situației în care este clientul.

Un coach își orientează clientul, întotdeauna, către găsirea soluțiilor care îl deblochează din acea situație, acesta fiind și marele beneficiu al coaching-ului și motivul obținerii unor rezultate extrem de rapide și impresionant de radicale.

Dacă apreciezi că depresia, anxietatea sau alte probleme de sănătate mintală stau în calea îndeplinirii obiectivelor tale, atunci este necesar să iei în considerare consultarea unui specialist în astfel de probleme, înainte de a-ți angaja un coach.

 1. De asemenea, un coach nu este un consilier personal.

Coach-ul nu oferă soluții, nu dă sfaturi și nu sugerează rezolvări ale situațiilor clientului, ci îl însoțește și îl ghidează în găsirea soluțiilor proprii, cele mai bune și mai adecvate situației cu care se confruntă acesta.

Și totodată, singurele bune pentru client, singurele pe care acesta le acceptă și le poate pune în practică ca să își atingă obiectivul.

Sintetizând, ai nevoie de Coaching dacă:

 

008. yinyangbalance1

1. Vrei mai mult de la viață, chiar dacă acum crezi că nu meriți.

Meriți, crede-mă!

2. Vrei să performezi, chiar dacă acum crezi că nu poți.

Poți, te asigur!

3. Vrei să atingi Excelența în viață și Echilibrul Emoțional, chiar dacă acum nu le ai.

Cu încredere, le vei dobândi!

4. Ai suferit traume emoționale care acum îți frânează progresul și ți-e frică să acționezi.

Acționează fără teamă!

5. Ești pregătit să faci schimbarea și vii din proprie voință la Coaching.

Vino cu încredere în viitorul tău!

Adu-ți aminte și că:

Lucrurile pe care nu le faci la timpul lor, nu le mai faci niciodată!

ACUM E TIMPUL TĂU! DECIZIA E LA TINE!

Timpul nu așteaptă pe nimeni, iar cei care decid acum, își câștigă viața în dar.

Solicită chiar acum o primă întâlnire!

005. one-on-one-life-coaching-1360295512

Abia aștept să îți ascult povestea, să aduc lumină în sufletul tău, să punem în echilibru inima și mintea ta și să-ți arăt ceea ce nu ai știut vreodată despre tine că poți deveni.

Cu iubire de sine, credință că poți și viziune clară, nu mai ai nevoie decât de … coaching.

În cele din urmă, atingerea performanței este doar o chestiune de antrenament mental.

Împreună cucerim orice redută, depășim orice obstacol și învingem!

Nu te pierde pe tine… Vino să te regăsești, Puternic, Creator, Învingător!

Lasă-mi acum un mesaj privat în formularul de contact de mai jos și spune-mi cu ce situație neplăcută te confrunți și în ce ai vrea să se schimbe lucrurile. Îți voi răspunde, fără nici o obligație din partea ta!

Nu uita să dai un share acelor persoane din viața ta cărora știi că le-ar fi de folos acest articol.


 

 

IMG_20141010_112759

Cu drag,

Gabriela Istrate

 Business Coach

 

 

 Coach-ul Tău către Excelența în Viață!

 

 

FB Photo8

 

Dacă găsești folositor ceea ce afli pe Coaching4Excellence, nu uita să-i dai un Like și un Share pe Facebook să afle și prietenii tăi ce ai descoperit!


 

 Împreună putem aduce mai multă valoare oamenilor dragi!

 Să deschidem cât mai multe minți, împreună!

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să devin Membru în Club C4X! Aleg EXCELENȚA!

Secțiuni

Calendarul postarilor

martie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031