Descopera-ti puterea nemarginita! Slefuieste diamantul din tine!

COACHING

05. vidaemorte

Schimbarea Esenţială, Fără Efort, Care Îţi Aduce Rezultate Extraordinare

Buterfly3

Când auzim de schimbare, pentru cei mai mulţi dintre noi, prima reacţie este de îndepărtare. Cu toţii ne iubim zona noastră de confort şi oricât de mult ne−ar placea ideea de a fi altfel (mai dinamici, mai indrăzneţi, mai de succes etc.), ne crispăm la gândul că va trebui să facem o schimbare (şi să ieşim astfel din zona de confort), pentru a deveni ceea ce visăm.

Oamenii se complac mai curând în nefericire şi îşi trăiesc viaţa în limita zonei lor de confort, decât să se confrunte cu nesiguranţa care îi cuprinde atunci când decid să facă ceva concret pentru împlinirea viselor lor.

Dar ştii ce este interesant? Lucrurile pentru care merită cu adevărat să trăieşti, se întâmplă acelora care îşi asumă riscuri şi îşi înfruntă nesiguranţa, păşind în afara acestei zone triste.

Dar nu te speria! Există o metodă infailibilă, care te poate ajuta şi pe tine să faci acest pas decisiv, fără să simţi efortul schimbării şi fără să te simţi terorizat de nesiguranţă. Dimpotrivă, vei fi ascultat cu empatie, însoţit permanent şi ghidat cu atenție, astfel încât, într-un cadru de siguranţă, intim şi absolut confidenţial, îţi vei putea înfrunta şi confrunta cele mai negre temeri care te-au bântuit vreodată.

Şi pentru prima dată în viaţa ta, vei face asta cu plăcere, din proprie voinţă şi îţi garantez că imediat vei prinde gustul schimbării şi nu vei mai dori să te opreşti. Şi asta, pentru că în timp ce eu te voi însoţi pas cu pas pe acest drum nou, tu vei descoperi lucruri extraordinare, nebănuite şi neaşteptate despre tine.

Chiar dacă acum te întrebi cu oarecare neîncredere cum anume vei face schimbarea (pentru că, poate, ai mai încercat în trecut şi nu ai reuşit), eu “te iau de mână” şi te conduc prin meandrele sufletului şi minţii tale, şi nu îţi dau drumul nici o clipă, până tu nu te vei simţi în siguranţă să păşeşti singur pe noul tău drum. Te însoţesc pe drumul ales de tine, în marea ta călătorie, care începe aici, la Coaching4Excellence.

Pentru că DA, va fi ceva nou şi extraordinar care ţi se va întâmpla aproape fără efort, doar uitându-te în tine şi descoperind ceea ce este, încă, bine ascuns, acolo. Eu voi ghida călătoria ta şi te voi însoţi, prin ascultare, prin oglindire şi prin iluminarea “zonelor întunecate” ale sufletului și ale minţii tale, prin întrebări relevante şi bine ţintite.

Vom descoperi astfel, rând pe rând temerile şi fricile care îţi sabotează dezvoltarea şi evoluţia către ceea ce aspiri tu.

Vei parcurge etapele pas cu pas, pornind de la starea/ situaţia ta actuală (care acum te nemulţumeste doar, sau chiar nu îţi place deloc), până la starea/ situaţia pe care doreşti să o atingi. Şi ea este atât de aproape de tine, încât nici nu îţi vine să crezi!

Toată puterea de a face ORICE îţi doreşti, ESTE în tine deja. Te-ai născut cu această putere nemărginită, nu ţi-a luat-o nimeni nici o clipă şi nici nu va putea să ţi-o ia cineva vreodată. Tu doar, o poţi ceda altora, în mod inconştient. Dar ea este dintotdeauna acolo, aşteptând să fie trezită la viaţă, doar că tu nu ştii cum să o activezi încă. Eşti încă blocat în paradigmele ce ţi-au fost inoculate de alţii, prin “educaţie”, constrângere şi teamă. Dar nu-i nimic nou în asta şi vestea bună este că nu eşti “stricat”.

Cu toţii am fost aşa, cândva, până am ajuns prima dată la coaching şi ne-am descătuşat puterea interioară cu atâta forţă, încât acum simţim nevoia să împărtăşim acest secret cu cât mai mulţi oameni care cred în potenţialul lor de realizare şi dezvoltare.

Cu cât începi mai repede acest proces uimitor, cu atât mai repede vei începe să înaintezi cu încredere pe drumul tău, cel ales numai şi numai de tine, din pasiunea ta − şi nu de altii, care au “ştiut întotdeauna mai bine” decât tine ce ţi se potriveşte şi ce vrei tu (sic!) să faci.

Procesul este foarte rapid, iar transformarea ireversibilă. Îţi vei însuşi un nou mod de a gândi, în termeni de soluţie şi nu de problemă. Numai acest lucru dacă îl stăpâneşti şi viața ta se va schimba cum nici nu gândeşti acum!

Este atât de incredibil, încât pare o magie. Şi totuşi, este ştiintă!

Tehnicile NLP (Programare Neuro-Lingvistică) au fost descoperite și structurate în anii ’70 de către doi americani − un lingvist și un matematician, ajutați de alți doi mari specialiști în psihoterapie și hipnoterapie, care au studiat ani de zile modul în care creierul uman procesează cuvintele și apoi se generează reacțiile și comportamentele oamenilor, în funcție de ceea ce ne reprezentăm fiecare la auzul cuvintelor. Așa se declanșează gândurile noastre, iar dirijarea și controlul lor se realizează prin tehnici simple, în care învățăm cum anume să îi ˝vorbim˝ creierului nostru, astfel încât să obținem reacția scontată.

Închipuiește-ți că, în acest fel, nu te vei mai inflama la primul cuvânt care nu îți place, pentru că vei ști că nu este vorba despre tine, ci despre celălalt, dar vei conștientiza totodată că orice te deranjează din ceea ce spun ceilalți, este un aspect al tău cu care nu te simți total confortabil. Vei ști adică, unde ai de lucrat cu tine însuți, pentru a-ți schimba gândirea, atitudinea sau comportamentul, pentru a te putea accepta pe tine însuți așa cum ești și a nu te mai critica și auto-sabota permanent.

Combinația tehnicilor de coaching cu cele din NLP, dau rezultate foarte rapide (chiar și într-o singură ședință) și sunt în totalitate doar rezultatele tale, cele pe care ți le-ai dorit și pentru care îți iei propriile tale decizii. Eu nu dau sfaturi (este esențial să reții asta!) și nu fac psihoterapie. În timpul unei ședinte de o oră, eu vorbesc maxim 10-12 minute (sau deloc!), restul vorbești tu, simți tu, gândești tu cu tine însuți. Eu te ascult și îți schimb periodic perspectiva asupra situațiilor tale, astfel încât tu să fii capabil să întrevezi și alte posibilități de soluționare, acolo unde erai convins că ai făcut tot ceea ce era omenește posibil, dar că nimic nu mai funcționează și nu mai poate fi salvat. Ai să vezi câte lucruri și soluții noi ți se vor releva privind lucrurile și din altă perspectivă!

Chiar de la prima sedință vom începe să descoperim blocajele și credințele limitative care te țin în loc și le vom elimina rând pe rând, ca pe niște buruieni care sufocă pământul și potențialul plantelor bune, de a crește. Dacă se întamplă să aibă și ele o calitate (credințele și blocajele, la ele mă refer), atunci acea calitate a lor este că, imediat ce le scoatem din conul de umbră în care se ascund cu strășnicie (adică foarte profund în subconștientul tău) și punem laserul pe ele (îți explic mai târziu ce este cu laserul), își pierd complet puterea asupra ta.

Gândește-te doar, ce lucru extraordinar poți realiza chiar de la prima ședință! Să anihilezi fricile care te țin pe loc și care te-au sabotat până astăzi…

Dar gata, de-acum s-a zis cu ele! Pentru că ACUM este momentul tău. Nu ai ajuns aici degeaba, Universul îți transmite că soluția problemelor tale este la îndemâna ta și nu trebuie decât să iei decizia de a veni la întâlnirea cu coach-ul tău, ca să se împlinească voia ta.

Imediat ce am identificat blocajele și temerile tale, le înlocuim, una câte una, cu credințe generative și vei simți pe loc cum îți crește energia, cum îți vin idei noi și constructive și cum aproape că nu vei mai avea răbdare să se termine ședința ca să te apuci de treabă și să pui în practică soluțiile abia descoperite, de tine și numai de tine.

Când vei vedea cu ce forță lucrează aceste tehnici, vei deveni plin de încredere în tine, vei avea energie și poftă de viață, să duci la îndeplinire cât mai grabnic, toate visurile care îți pot trece prin minte.

Procesul este atât de stimulativ, încât schimbarea vine fără să simți efortul care altădată te putea epuiza din toate punctele de vedere, doar gândindu-te la el.

E greu să îți descriu ce schimbări uimitoare se produc în oamenii care urmează acest proces de coaching. Cu toții sunt sceptici la început, prizonieri ai unor limitări de tipul “nu pot”, “nu merit”, “e prea greu”, “e imposibil”, “nu sunt capabil” etc., poate mai știi și tu câteva la fel de nocive pentru puterea ta…

Cel mai bine este să verifici aceste informații pe pielea ta și să nu mă crezi pe cuvânt, doar pentru că ți-am spus eu. Îți facilitez o ședință demo cu durata de o oră, pentru a testa cum lucrează pentru tine această metodă, pe care eu o consider salutară și salvatoare pentru omul modern.

Pentru că salvează timp, în primul rând. Gândește-te cum este să îți rezolvi o problemă în câteva ședințe de coaching (de la una la șase sau mai mult, în funcție de client și de “problemă”), deci în 1-6 ore cumulat, față de perspectiva de a merge la psiholog, unde orice problemă este “tratată” în ani de vizite săptămânale, fără garanția reușitei terapiei.

Un alt avantaj major al Coaching-ului este, după părerea mea, dar nu numai, modul de abordare al “problemei”. Pun în ghilimele termenul, pentru că în coaching, nu gândim și nu abordăm lucrurile în termeni de problemă. Le privim ca “situații” și canalizăm atenția clientului către soluții de ieșire din acea situație “problemă”.

Orientarea către soluții pe care o promovează principiile de coaching, este în sine ca și o terapie, deoarece clientul este ghidat să se detașeze emoțional de situație, să privească din altă perspectivă lucrurile dureroase, în căutarea unei soluții și astfel nu se mai afundă în durere și pesimism, analizând steril cauzele care au condus-o acolo.

Cu alte cuvinte, clientul este stimulat să acționeze în direcția propriilor soluții găsite − privind partea plină a paharului și nu mai rămâne blocat în inacțiune și depresie, privind-o mereu pe cea goală.

Înarmează-te cu o doză mare de responsabilitate însă, căci fără voința ta de a te schimba, eu singură nu pot face mare lucru pentru tine. Pe de altă parte, nu ai nevoie de nimic mai mult decât de această dorință, pentru a începe procesul transformării tale din “omidă” în fluture. E o metaforă foarte sugestivă, ca să înțelegi amploarea și profunzimea schimbării pe care coaching-ul o induce în oamenii pregatiți să o înceapă.

Cu cât îți vei asuma mai responsabil introspecția pe care te voi ghida (cum) să o faci, cu atat mai repede vei depăși stadiul de cristalidă și te vei transforma în cel mai minunat fluture pe care l-ai văzut vreodată.

Buterfly1

Gândește-te la perspectiva asta: tu, care ACUM abia te “târăști” de la o zi la alta, SĂ ZBORI…  de cum încheiem șsedința? Imediat ce ieși pe ușă? Pentru că, realmente, asta se întâmplă!

După cum îți spuneam mai devreme, trebuie să fii cinstit cu tine însuți, iar introspecția ta să fie foarte responsabilă, ca să te poți bucura de aceste rezultate rapide, căci altfel, nu faci altceva decât să te minți singur. Iar asta ai făcut și pâna acum − probabil inconștient, nu-i așa? Dacă vrei alte rezultate, trebuie să faci altfel de acum încolo!

Procesul de relevare și eliminare a blocajelor tale, va lucra cu precizia unui laser (cel despre care pomeneam mai devreme) și când își va fi încheiat treaba, tu nu vei mai fi același și e inutil să-ți mai spun că nici nu vei mai fi vreodată la fel sau că nici nu îți vei mai dori să fii ca înainte…

Când vei ști cu adevărat că poti (pentru că te ghidez să descoperi asta), nimic din ceea ce îți era atat de familiar (frica, neputința, stima de sine scăzută), nu se va mai intersecta cu tine, pe drumul tău, vreodată.

Vei afla că doar cu un gând, poți ajunge să schimbi lumea − așa cum visezi tu − și viața ta în primul rând.

Te întrebi poate cum este posibil așa ceva, că pare de domeniul magiei? Ei bine, în cursul procesului vei activa multe abilități pe care poate le ai deja și unele pe care îți doresti de mult și în taină să le ai, dar poate ți-ai spus că e o îndrăzneală prea mare să speri că le vei putea avea vreodată.

Da, lucrurile astea sunt perfect realizabile și vei beneficia de mult mai mult decât atât. Pregătește-te să simți intens cum este să ai succes, pentru că îți voi arăta cum poți să activezi în tine resurse neprețuite, prin care alții care au atins Succesul și Excelența, le-au construit cu greu, în ani de muncă.

Nu-i așa că sună aproape ireal? Și totuși, gândește-te la asta. Cum ar fi să poți dobândi și tu, imediat, resursele necesare pentru a face fără greș, ceea ce alții au descoperit de-a lungul unor îndelungi căutări și după multe eșecuri? Doar dă-ți voie să simți asta… Procesul se numește modelare și te ajută să atingi excelența pe domeniul tău de interes și în orice arie a vieții tale dorești.

Fii gata să te descoperi în toată splendoarea ta, de individ unic și irepetabil și să îți fructifici darul cel mai de preț cu care ai venit pe lume!

Pentru că ai ceva unic de arătat și de dăruit lumii. Nu aștepta ca darul tău să se piardă.

Dacă ești decis să ieși din toate situațiile neplăcute din viața ta și să îți însușești gândirea de învingător – prin care nu vei mai intra niciodată în astfel de situații, dacă vrei să pășești pe drumul încrederii în sine și al credinței că poți face orice îți propui și să și poți într-adevăr, atunci te aștept cu încredere la prima întâlnire. 

Tot ceea ce ai nevoie să iei cu tine, este responsabilitatea și asumarea deciziei de a face schimbarea de gândire care te va duce pe culmile succesului tău personal. Atât și nimic mai mult! 

Și nu uita!

Lucrurile pe care nu le faci la timpul lor, nu le mai faci niciodată!

ACUM E TIMPUL TĂU! DECIZIA E LA TINE!

Timpul nu asteaptă pe nimeni, iar cei care se decid repede, își câștigă viața în dar. Nu vrei să te bucuri și tu, începând chiar de acum, de viața ce ți-a fost hărăzită? E acolo, în tine, așteptând să te trezești. Simți cum te roagă, nu-i așa?

Și TU, ce-i răspunzi, ce faci?

Nu mai aștepta nimic din afara ta sau ca altcineva să decidă pentru tine, complăcându-te în mediocritate, căci nu vine nimeni, în afară de tine, să îți dea ceea ce meriți tu cu adevărat. Iar asta, numai tu o poți ști și numai tu poți obține de la tine!

Deci, ce îți stă în cale? DOAR TU ȘI NUMAI TU!

DĂ-TE DIN CALEA TA ȘI DĂ-ȚI VOIE SĂ MERGI PE DRUMUL TĂU!
ACUM este momentul tău!

Dacă ești curios cum descriu clienții mei experiența lor de coaching cu mine, ai mai jos câteva dintre răspunsurile lor la provocarea:

“Te rog, descrie-mi într-o singură frază (maxim două!), experiența ta de coaching cu mine.

Îți mulțumesc pentru încredere!” 

Gabriela Istrate


 

testimonial (3)

 

 

 


“M-am simțit provocat să performez la cele mai înalte standarde și AM REUȘIT! Mulțumesc pentru această experiență care m-a făcut să avansez rapid.” − Bogdan M., Antreprenor


“Mi-am luat puterea din mâinile altora, în propriile mâini, iar rezultatul este excepțional. Recomand, pentru încrederea pe care o declanșează în tine!” − Radu S.,  ex-Corporate Manager


 “Am reușit transformarea! Mintea mea nu mai este blocată, ci este un izvor de idei creative, am încredere în mine și pot duce la capăt orice îmi propun.” − Adina R., Owner of a creative business


“Nu m-am gândit niciodată cât de profund va fi totul și că totul va veni doar din interiorul meu. Într-un timp atât de scurt, am găsit soluții la situații ce fuseseră fără ieșire pentru mine timp îndelungat – și spun aici ani întregi. Acum știu exact ce vreau și cum să ating ceea ce îmi propun, fără ezitare și cu o încredere oarbă în puterea mea.” – Ramona N., Freelancer


“Am venit cu destulă îndoială în suflet și am plecat simțind că pot zbura. Cred cu tărie că Gabriela îți poate deschide calea cunoașterii de sine, iar asta e ceva ce nu pot descrie în cuvinte. Trebuie să simți în sufletul tău vibrația ei, ca să întelegi pe deplin despre ce vorbesc.” – Marina S., Învățătoare


 

IMG_20141010_112759

Cu drag,

Gabriela Istrate

 Business Coach

 

 

 

 

 

FB Photo8

 

Dacă găsești folositor ceea ce afli pe Coaching4Excellence, nu uita să-i dai un Like și un Share pe Facebook să afle și prietenii tăi ce ai descoperit!


 

 Împreună putem aduce mai multă valoare oamenilor dragi!

 Să deschidem cât mai multe minți, împreună!

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să devin Membru în Club C4X! Aleg EXCELENȚA!

Secțiuni

Calendarul postarilor

martie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031