Descopera-ti puterea nemarginita! Slefuieste diamantul din tine!

Cum Se Întâmplă Magia În Viața Ta

zona_de_confort

7 Lucruri Pentru Care Este Bine Să Fii Pregătit Atunci Când Te Decizi Să Ieși Din Zona De Confort

 

Auzim adesea în jur îndemnul:

“Ieși din zona de confort, pentru că  dincolo de ea se întâmplă lucrurile cu adevărat magice în viața ta.”

al cărui sens profund nu este încă înțeles pe deplin, de foarte mulți oameni.

you-are-now-leaving-the-comfort-zone1

Este atât de ușor de zis!

De făcut este, de fapt, mai greu.

Să începi să ieși din zona de confort este relativ ușor. Însă ceea ce se întâmplă după aceea, începe să te înfricoșeze și atunci începi să te întrebi în sinea ta, dacă asta a fost din start o idee bună.

Zona de confort și ceea ce este în afara ei este înșelător.

Iată ceea ce ai nevoie să stii atunci cănd decizi că este timpul să faci saltul care îți va transforma universul personal…

 

 1. Trebuie să îți ridici standardele personale de viață

 

donald trump think bigȚi se întâmplă încă să faci mereu aceleași lucruri vechi, care au ajuns să fie pentru tine o rutină zilnică și nimic mai mult?

Aspiri în același timp către îndeplinirea unui obiectiv despre care știi de la bun început că îl poți atinge?

 

Dacă răspunsul tău este “da” la oricare dintre aceste întrebări, atunci înseamnă că standardele tale sunt prea joase. Și când sunt așa, înseamnă că situația este încă prea confortabilă pentru tine.

De aceea, trebuie să îți ridici standardele personale de viață.

Trebuie să începi să faci lucruri ieșite din comun și să aspiri către țeluri sau realizări despre care ai crezut întotdeauna că nu le vei putea niciodată atinge.

Și această spirală de creștere nu se va sfârși niciodată…

Standardele trebuie să crească neîncetat.

Străduiește-te în continuare!

 

 1. Trebuie să îți schimbi stilul de viață actual

Nu te poți abține încă de la mâncarea nesănătoasă deși știi și simți de fiecare dată că îți face rău?

Pierzi nopțile în mod constant sau dormi la ore nepotrivite și simți că nu ai suficientă energie pentru a-ți duce la capăt proiectele?

Mergi cu “turma” prietenilor fără să te gândești prea mult la ceea ce îți dorești tu cu adevărat pentru viața ta, sperând doar că ceva bun ți se va întâmpla și ție la un moment dat, când de fapt, în adâncul sufletului tău nu ești sigur de ceea ce faci și știi că ești doar în așteptarea unei “minuni” care refuză să apară în viața ta?

citat-albert-einstein-01

Atunci se impune o schimbare drastică a stilului tău de viață. Nu spune nimeni că este ușor sau confortabil, dar tocmai aici este secretul.

Nu poți obține rezultate remarcabile doar așteptând ca ele să ți se întâmple „cumva” și ca ele să se încadreze perfect în stilul tău de viață. Fără ca tu să depui vreun efort pentru asta… Nu! În nici un caz!

Vei obține rezultatele așteptate de tine doar atunci când vei munci constant pentru ele.

 

 1. Trebuie să renunți la unii prieteni și apoi să te înconjori cu oameni noi − lângă care te vei simți ciudat la început

 

Asta înseamnă că va trebui să elimi persoanele toxice din viața ta.

Chiar dacă vă cunoașteți de o viață, indiferent de amintirile care vă leagă, chiar dacă crezi că s-au schimbat, este imperios necesar să te scuturi de toate influențele negative din viața ta.

Unele prietenii pur și simplu nu pot dura la nesfârșit, dacă tu vrei mai mult de la tine, dacă vrei să evoluezi și să te dezvolți ca persoană.

dr house

Eliberează-te de toți cei care te țin pe loc sau chiar te trag în jos, abătându-te de la calea pe care tu ești decis să pășești.

Dacă vrei să ieși din zona ta de confort și să vezi schimbări în tine, începe să te înconjori cu oameni noi, pozitivi. Mergi la cursuri, alătură-te unor grupuri care împărtășesc aceleași pasiuni ca și tine, oferă-te voluntar în susținerea unor cauze umanitare etc.

Fii conștient însă de faptul că, la început, te-ai putea simți puțin ciudat în preajma lor.

Ca să-ți fie mai ușor la început, imaginează-ți că faci asta ca și când ai vizita o țară străină și ar trebui să îți faci prieteni noi printre localnici.

Nu știi niciodată ce urmează să se întâmple, dar fii puternic și privește lucrurile cu deschidere și în mod pozitiv.

Oamenii potriviți ție, cei care sunt destinați să facă parte din viața ta, vor veni către tine și ți se vor alătura pe parcurs în mod firesc și natural, atrași de asemănările dintre voi sau de complementaritățile voastre.

Pe parcursul acestui drum nou, vei vedea cum încep să apară, odată cu oamenii noi din viața ta, și noi oportunități în direcția de dezvoltare dorită de tine.

 

 1. Trebuie să fii extrem de sincer cu tine însuți și să termini cu scuzele astea lamentabile

Scuzele sunt blestemul oricărei persoane care le folosește în justificarea cauzelor pentru care nu îi este bine cu sine, cu situația în care se află și pentru lipsa acțiunii în cursul existenței sale. Se găsesc din belșug și sunt ușor de utilizat.

Citat-George-Washington

Acum, fii sincer, nu le folosești și tu “uneori”? Nu o faci oare pentru a evita să îți pui ție acele întrebări sincere, dar înfricoșătoare în același timp, care te-ar duce către rezultatele pe care ți le dorești cu adevărat?

Lucrurile cu adevărat importante se întâmplă doar celor cu adevărat curajoși − celor care ies din zona lor de confort.

Iar aceștia se cunosc perfect pe ei înșiși. Ei nu își găsesc scuze lamentabile pentru a-și justifica lipsurile sau lipsa de acțiune.

Ei fac mereu schimbări pentru a crește constant.

 

 1. Trebuie să fii pregătit mental și să accepți că lucrurile ar putea să meargă (și) prost sau deloc

 

Sau că nu vei fi capabil să vezi luminița de la capătul tunelului…

Nici un plan, nici o acțiune, nimic din ceea ce faci nu se întâmplă așa cum ai prevăzut sau plănuit să se întâmple, nici așa cum te-au învățat alții.

Brecht1

Înțelepciunea poporului român spune așa: Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg, sau Nu vinde pielea ursului din pădure etc. Sunt sigură că mai știi și tu câteva aemănătoare.

Deci, revenind, lucrurile ar putea merge și rău… Vei da greș și vei ajunge poate, într-un punct în care vei simți că ești gata să renunți.

Așa este în afara zonei de siguranță și de confort! Se întâmplă lucruri magice acolo – într-adevăr, dar la fel de adevărat este că uneori pot interveni și o mulțime de belele neprevăzute.

Iar cea mai bună strategie mentală pe care poți să o adopți încă de la început (pentru a te proteja de dezamăgiri majore!), este să te aștepți că vei face și unele greșeli, deci să nu te miri și să nu te lași copleșit de eșec, atunci când se întâmplă cu adevărat.

Cu cât vei fi mai conștient de această posibilitate de a eșua, cu atât te vei replia mai rapid și vei putea face pașii necesari pentru a o lua de la capăt, salvând maximul posibil din ceea ce a fost bun.

Rămâi puternic și nu renunța tocmai acum. Ai depășit deja zona de confort și ar fi un mare păcat să te întorci din nou acolo!

 

 1. Trebuie să te delimitezi de lipsa de înțelegere a altora și să îți urmărești planurile până la capăt

Iar acesta poate fi un lucru destul de dificil… Asta se întâmplă ori de câte ori oamenii te critică, te ironizează,  te șicanează sau chiar te atacă.

De cele mai multe ori, ei se comportă în acest fel, pentru că nu înțeleg de ce faci tu, ceea ce faci. Nu înțeleg transformarea prin care ai trecut sau treci, le este frică lor să se schimbe și de aceea nu doresc să te schimbi nici tu.

Ei înțeleg doar doar căile convenționale și bătătorite pe care toți le urmează, cele trasate de părinți și educatori, care te țin în zona de confort și te feresc de riscuri majore.

Iar atunci când oamenii nu îndrăznesc să se aventureze în afara acestei zone, ei atacă ceea ce nu înțeleg, încercând din răsputeri să conserve acest spațiu așa cum îl știu, pentru propriul confort și siguranță.

Citat-Napoleon-Bonaparte

“Evadarea” ta, constituie pentru ei o „amenințare” fizică, reală și iminentă.

Asumă-ți acest fapt, că vei fi supus “oprobiului” anturajului și ignoră-i toate manifestările.

Urmărește-ți cu asiduitate planurile și fii puternic, de unul singur, chiar dacă nimeni nu crede în tine.

Lucrând cu pasiune, cu dedicare și neobosită ambiție la atingerea scopului tău, în cele din urmă vei reuși, iar ca bonus, într-o bună zi, le vei câștiga respectul și admirația.

O răsplată bine-meritată sufletului tău, nu-i așa?

 

 1. Ai să simți că frica te paralizează, dar fă-o oricum fără să te oprești din drum

 

Aici e tot secretul ieșirii tale din zona de confort…

Te vei simți speriat, anxios, temător, plin de frici (justificate sau nu) sau chiar depresiv. Vei dori să te întorci din drum, să renunți și să te simți din nou în siguranță.

Citat-Jim-Morrison

Dar toate aceste emoții care te încearcă, umplându-ți sufletul de îndoială și de “groază” − uneori sau permanent, nu înseamnă altceva decât că ești pe drumul cel bun și te vor ajuta să conștientizezi că mergi în direcția corectă, cea aleasă de tine.

Străduiește-te să faci lucrurile cât de bine poți tu și nu vei avea regrete că ai perseverat pe drumul ales.

Cale de întoarcere nu există!

Trebuie să te obișnuiești cu asta. În timp, vei crește și te vei întări.

Și neliniștea care te însoțește acum, la început de drum, va deveni o a doua ta natură, care te va motiva să faci mereu mai bine ceea ce faci, dorindu-ți mereu mai mult de la tine și mai bine pentru tine și pentru cei din jur.

Căci, nu-i așa, tot ceea ce facem are ca scop progresul personal și colectiv în cele din urmă.

Când efortul tău va da roadele scontate și când vei fi aliniat cu noul tău sine, recompensele nu vor întârzia să apară pentru tine, cel care a avut un gând, a visat, a făcut planul și a acționat pentru îndeplinirea visului său, oricât de greu i s-a părut la început.

Doar așa se întâmplă MAGIA!

 Drum lin către Zona Ta Magică!


 

IMG_20141010_112759

Cu drag,

Gabriela Istrate

 Business Coach

 

 

 

 

 

FB Photo8

 

Dacă găsești folositor ceea ce afli pe Coaching4Excellence, nu uita să-i dai un Like și un Share pe Facebook să afle și prietenii tăi ce ai descoperit!


 

 Împreună putem aduce mai multă valoare oamenilor dragi!

 Să deschidem cât mai multe minți, împreună!

FacebookTwitterLinkedInGoogle+distribuie
Similar posts
 • Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gâ... Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gândire Orientat Către Succes 10 Pași Către Tine Însuți   Vrei să ai succes, dar te tot frămânți și nu știi cum anume să faci asta… Așa că te apuci și citești tot ce îți cade în mână, despre succesul altora. Te simți pierdut în lumea “sfaturilor” [...]
 • 7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă In...   7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă Inteligență Emoțională (IE)   Inteligența Emoțională determină cât de bine te descurci la job. Tu ai aceste trăsături care definesc Inteligența Emoțională?   Dr. Daniel  Goleman, cunoscut scriitor și cercetător în domeniul leadership-ului, autor al best-seller-ului Inteligența Emoțională: De Ce Contează Mai Mult Decât IQ-ul, susține că: “Dacă abilitățile [...]
 • REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai ... REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai Bun În Tot Ceea Ce Faci Talentul Nu Este Întotdeauna Necesar Și Nici Suficient Pentru A Excela În Domeniul Tău   Vedem în jurul nostru persoane cărora viața pare să le fi surâs, care marchează reușită după reușită, care au succes în tot ceea ce întreprind, care uimesc [...]
 • 7 Metode Prin Care Să Treci La Treabă... 7 Metode Prin Care Să Treci La Treabă Acum Și Să Nu Mai Amâni Cum Începi Să Îți Pui În Practică Ideile     Ai primit un dar divin: Creativitatea.   Poate că ai o idee genială și visezi să scrii o carte care să inspire umanitatea, poate aspiri să pornești o afacere de succes, [...]

2 Comments

 1. stancu cornelia stancu cornelia
  11 iunie 2015    

  Acest articol a venit pentru mine exact la timp , pt ca de curand am iesit din zona de confort si incerc deja o parte din sentimentele prezentate mai sus. De multe ori , pentru a nu mai fi privita cu ironie si atacata , am incercat sa dau explicatii sau sa ma aliniez. De fiecare data am fost nefericita, dar mi-am urmat calea. Cand i-am putut ignora pe frustratii si comunii de pe langa mine , am fost mandra si fericita. Din pacate, cele doua atitudini ale mele alterneaza si de mai multe ori castiga tendinta de a nu-i rani pe ceilalti . Mi-as dori sa fiu mai imuna la parerile ci comportamentul oamenilor toxici care ma inconjoara si de care nu am cum ma debarasa practic. O voi face mental! Este un articol bun , mai greu de urmat , dar cu rezultat sigur. Multumesc mult ca a venit la timp pentru mine!

  • 12 iunie 2015    

   Felicitări Cornelia! Important este ca ai pășit in afara zonei tale de confort. Asta este cel mai greu… Oamenii din jur vor încerca sa te mențină la același nivel cu al lor, pentru ca așa se simt ei in siguranța. Dar, cum valorile tale se schimba, vei găsi in drumul tau alți oameni, cu aceleași valori ca si ale tale, cu care vei rezona si care ți se vor alătura in mod natural, pe parcurs. Nu vei fi niciodată singura!
   Păstrează-ti clar obiectivul in minte si mergi pe drumul tau, neabătută, pana la capăt, chiar daca uneori va fi dureros pentru tine sau pentru cei din jur. In final, tu vei fi cea mai câștigată si vei putea gusta din plin roadele efortului, curajului si determinării tale, atunci cand iti vei atinge obiectivul.
   Si este posibil ca la final, reușita ta sa-i inspire si pe unii dintre cei care, inițial, te-au descurajat, te-au atacat sau te-au ironizat.
   Ma bucur ca ai găsit folositor acest articol si ca el a venit pentru tine exact la momentul potrivit. Nimic nu e întâmplator pe lumea asta… Nu-i așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să devin Membru în Club C4X! Aleg EXCELENȚA!

Secțiuni

Calendarul postarilor

martie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031