Descopera-ti puterea nemarginita! Slefuieste diamantul din tine!

Bio

Despre Curaj, Determinare, Dorință Și Puterea De A Visa Că Totul Este Posibil

1Antet Site

Gabriela Istrate

Consilier NLP Integrativ

Coach

NLP Master

2015-02-12 00.49.31

 O persoană pentru care Excelența este un mod de viață!

Cu o mare capacitate de a motiva oamenii să performeze cu entuziasm până la nivelul lor maxim, iar apoi să se depășească pe ei înșiși!

FB Photo8

Când am pășit pentru prima dată cu adevărat pe drumul cunoașterii de sine, aveam în spate peste 12 ani de activitate în companii multinaționale din Pharma și FMCG.

Am absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale ca Șef de Promoție și am fost imediat angajată în funcții de conducere, iar drumul a curs lin și de la sine.

De succes!, ar zice unii… privind lucrurile din afară.

În realitate, eram o corabie în derivă, pe o mare calmă, în aparență…

Pierdusem din vedere țărmul și de prea mult timp nu îmi mai găseam portul…

cropped-DSC08588.jpg

Într-o zi, mi-am amintit de o întâmplare foarte frumoasă, din ziua absolvirii.

De dimineață, secretara facultății m-a anunțat – foarte misterioasă și fără alte lămuriri, că sunt așteptată în biroul decanului. Deja mă simțeam ca un școlar indisciplinat, dus de urechi în biroul directorului, pentru muștruluiala supremă.

Nu aveam nici cea mai vagă idee despre ce ar fi putut fi vorba și nimeni nu mă prevenise asupra ceea ce urma să se întâmple (deși câțiva colegi știau deja!).

Mi-am îmbrăcat roba de absolvent și cu “pălăria” în mână, m-am prezentat în fața decanului facultății, care mă aștepta. M-a felicitat (scurt!) pentru performanța academică excepțională și mi-a adus la cunoștință faptul că – în urma stabilirii “clasamentului” final, – eu sunt șefa promoției mele de absolvenți.

Și nu, nu am fost o tocilară, așa cum ați putea crede… Am fost înzestrată de natură cu o mare sete de cunoaștere, care s-a aflat mereu la cote înalte și care a crescut continuu până astăzi.

Prin urmare, în această calitate, îmi spune decanul, îmi revine onoarea și sunt invitată să particip la festivitatea de absolvire luând loc în prezidiu – alături de profesorii mei, de conducerea Universității și de o seamă de oficialități prezente la festivitate.

Urmau să se adreseze, fiecare, audienței care umpluse până la refuz un amfiteatru uriaș. Iar eu, să țin discursul de absolvire, în fața tuturor – profesori, oficialități, colegi de facultate, rude și invitați – inclusiv a familiei mele.

Invitația de a merge în biroul decanului facultății, chiar înaintea festivității și propunerea primită din partea acestuia, au fost o surpriză totală pentru mine și țin minte și acum, că nu am avut un discurs scris.

Am urmărit cu greu prelegerile în limbaj de lemn ale tuturor, citite monoton și inflexibil, de pe bilețele mototolite și îngălbenite de vreme… Între timp, entuziasmul meu se mai domolise, inima se liniștise și ea, sala se (cam) plictisise, iar eu am luat cuvântul fix în momentul când era să pic de somn, răpusă de intensitatea emoțiilor trăite, de atenția susținută și încordată la maxim și de gândurile febrile care îmi fierbeau în minte.

Am vorbit liber preț de vreo douăzeci de minute, timp în care sala s-a animat, a râs, a aplaudat frenetic și a izbucnit în urale. Am vorbit din starea de efervescență a minții din acel moment și totul a fost perfect.

Și primul lucru pe care li l-am urat colegilor mei după ce i-am felicitat pentru absolvire, a fost Să își urmeze și să își împlinească visele!

Restul e istorie…

Mi-aduc aminte și acum surprinderea care m-a cuprins și pe mine în momentul în care am făcut această urare, pentru că până atunci nu mai auzisem nicăieri așa o formulare, iar mie mi-a venit pe moment, din gândurile care mă mânau pe mine în viață. Poate că am fost prima care a rostit-o, cine știe? Și apoi s-a răspândit…

Așa cum am zis, așa am și făcut apoi, doar ca să descopăr, 12 ani mai târziu, că visul meu se transformase radical: de la cifre, rapoarte și interacțiunile reci, impersonale, robotizate și pur formale, simțeam nevoia de o conexiune emoțională umană, autentică, cu cei din jur.

Să simt umanul din oameni și să îmi împlinesc dorința de a-i ajuta să treacă peste obstacolele din viața lor, să devină mai buni în ceea ce fac, să exceleze în domeniile lor și să își găsească fiecare mulțumirea și fericirea visată.

Să ajut oamenii…

Sunt recunoscătoare sorții pentru perioada și experiența corporatistă acumulată, pentru că ele mi-au șlefuit o mulțime de trăsături, fără de care nu aș fi devenit ceea ce sunt astăzi.

Mi-am decoperit și mi-am antrenat de-a lungul timpului, calități care acum îmi sunt indispensabile continuării evoluției mele și pe care nu le-aș fi putut dobândi altfel: rezistență îndelungată la efort și la stres într-un mediu extrem de competitiv, asumare și determinare în atingerea obiectivelor oricât de greu ar fi, empatia față de colegii mei și totodată membrii echipei mele, dorința de a excela în tot ceea ce întreprind și capacitatea de a induce această dorință tuturor echipelor cu care am lucrat, o conștiință profundă a datoriei și a responsabilităților asumate cu convingerea că pot face tot ceea ce îmi propun.

Dar este imposibil să funcționezi ani la rând cu motoarele turate la maxim, cu mintea ascuțită și atentă neîncetat la detalii – fără să ții cont și de sufletul tău, să abuzezi de susținerea necondiționată a familiei tale – făcând-o astfel o victimă colaterală a dorinței de a performa în carieră.

Cumva, toată rutina performanței zilnice adunată în anii din urmă și consecutiva mea descoperire interioară, m-au făcut să văd și să vreau mai mult de la viața mea. Nu se putea ca totul să se reducă doar la job și abia printre picături să am și eu o viață de familie – și aceea fugărită și hăituită, departe de una normală.

Îmi doream timp pentru mine, activități de calitate cu copiii mei și un nou început în relația cu soțul meu.

Cât timp am tras de mine cu unicul gând de a performa la job, toate acestea rămăseseră doar simple dorințe, visuri uitate și îngropate adânc în sufletul meu, care murea încet-încet, în fiecare zi în care nimic nu se schimba și totul mergea din rău în mai rău.

Atunci, în acea stare de deznădejde, mi-am amintit de entuziasmul cu care am pornit la drum, în căutarea și împlinirea viselor mele, în ziua absolvirii.

Am pus CD-ul cu înregistrarea, m-am încărcat și am retrăit cu intensitate maximă emoția de atunci, am plâns singură – din inima care se împietrise de atâta corporate – fără să mă vadă sau să mă audă nimeni și am înțeles – în sfârșit, că numai de mine depinde fericirea mea!

Și am decis să schimb lucrurile!

Fără întârziere!

 

2015-02-12 01.15.38

 

O persoană calmă, caldă, empatică, cu o mare dorință și capacitate de a ajuta oamenii să se dezvolte, să își împlinească visele și să trăiască o viață fericită

FB Photo8

Citeam regulat, dar atunci când am decis schimbarea, am început să citesc intens despre dezvoltarea personală. Și am descoperit o altă lume, necunoscută mie, până atunci.

Doi ani de zile nu am avut nici un week-end liber. În timpul săptămânii performam în continuare la job, dar de vineri seara și până duminică seara eram la cursuri, pe care le devoram cu o poftă neostoită. Ele mă relaxau după săptămânile încinse la serviciu și îmi deschideau orizonturile, încărcându-mă cu energia necesară pentru următoarea săptămână.

Am mers în tabere de excelență, la workshopuri pentru părinți în timpul săptămânii, cursuri despre relații, seminarii diverse etc. și treptat relațiile mele personale au început să se transforme în ceva mult mai profund simțit decât se întâmplase vreodată până atunci.

Dintr-un roboțel corporatist, am început să devin din nou, umană. Să simt mai mult și mai intens, să am mai multă înțelegere pentru ceilalți și situațiile prin care trec, să nu mai judec oamenii și să nu le mai pretind să facă totul perfect, dar mai ales am învățat să nu mă mai judec și să nu mă mai critic pe mine însămi pentru orice lucru.

În căutarea unei soluții personale la dilema mea de viață, am început să citesc foarte multe cărți, să studiez foarte mulți oameni care reușeau să își țină în echilibru viața și să urmez cursuri de dezvoltare personală, NLP, Coaching etc. Am început să interacționez tot mai mult cu persoane aflate în aceeași călătorie ca și mine și am fost uimită să constat cât de mulți suntem…

Tot mai mulți oameni, realizați la o primă vedere, conștientizează deșertăciunea vieții pe care o trăiesc, în numele și în beneficiul unor deziderate induse de alții, fără a avea satisfacții personale consistente și de durată. Aproape toți și-au “amanetat” viața personală, familia, în favoarea unei cariere care nu le aduce nicidecum mulțumirea sperată sau satisfacțiile mult-dorite.

Pornim la drum cu ambiții și planuri mărețe care ne acaparează cu totul pe parcurs, chiar dacă nu curg după scenariul dorit inițial și nu sesizăm momentul în care ne-am îndepărtat periculos de el și am devenit deja sclavii unui scenariu scris de alții.

Eu mi-am ales facultatea din pasiune, pentru că îmi doream să lucrez cu oameni interesanți, capabili și instruiți, de diverse culturi, în comerțul exterior, să am relații de business internaționale – pentru că vorbeam fluent trei limbi străine și doream să văd lumea și să călătoresc intensiv, făcându-mi jobul meu de vis.

Bineînțeles că viziunea mea idealistă nu s-a împlinit întocmai, pentru că singură m-am adâncit în ceea ce mi se potrivea cel mai bine și anume o muncă sisifică de birou, procedurală și foarte provocatoare.

Eram lăsată să îmi exprim liber creativitatea privind metodele de atingere a obiectivelor, fără să mi se impună reguli stricte, iar asta mi-a satisfăcut din plin latura “artistică”. Și așa m-am păcălit și m-am “legat” singură…

La finalul celor doi ani fără weekenduri libere, am început să am deodată foarte mult timp liber și să îmi vină tot felul de idei practice în care să îmi urmez drumul dorit.

Cu sânge rece mi-am căutat înlocuitor în funcție și când l-am găsit − în sfârșit, mi-am depus demisia. În două luni l-am învățat tot ceea ce știam și mai mult decât avea nevoie ca să performeze în continuare la aceleași standarde ridicate.

Apoi am pășit cu încredere pe noul meu drum, purtând în suflet mulțumirea că încheiasem cât se poate de onorabil o etapă de viață pe care mi-o voi aminti mereu cu plăcere și recunoștință.

O-viziune-asupra-vietii

Transformarea pe care realizasem cu mine în ultimii doi ani ca angajat, s-a declanșat imediat ce am am început să descopăr la modul cel mai personal, eficiența tuturor metodelor și tehnicilor pe care le studiam cu interes neobosit.

Începeam să mă schimb, să îmi transform credințele, să cred că pot să realizez ceea ce îmi doresc cu adevărat și să trăiesc viața la care visasem tot timpul, în armonie cu mine însămi și cu toți ceilalți și împreună cu familia mea.

Am muncit mult cu mine însămi să scot la suprafață adevăratul meu EU, să îmi schimb convingeri vechi − adânc înrădăcinate în subconștient și să îmi însușesc o nouă filozofie de viață, necesară atingerii sentimentului de împlinire personală.

A fost un proces în care m-am întâlnit pe mine − cea adevărată, dincolo de orice mască socială, un drum lung, cu nenumărate satisfacții și clarificări, pe care mă bucur că le-am avut sub îndrumarea unor traineri de excepție, cărora le sunt profund recunoscătoare pentru tot ceea ce mi-au transmis cu mult talent și o reală dedicare și pasiune în creșterea oamenilor.

Apoi, la finalul studiilor am primit o serie întreagă de certificări naționale și internaționale ale abilităților dobândite, care îmi atestă capacitățile dezvoltate și antrenate în sute de ore de antrenamente și care reprezintă acreditarea de a aplica aceste tehnici în beneficiul și în scopul de a transforma și viețile altor oameni.

Pe care eu, le pun acum la lucru în beneficiul tău, cu aceeași credință în puterea ta de a te transforma și încredere că poți − cu care am fost și eu creditată de mentorii pe care i-am avut în toată această călătorie fascinantă, numită VIAȚĂ…

Iată-le doar pe cele mai importante și care se leagă direct de activitatea pe care o promovez prin intermediul acestui site:

Școala de Coaching

Consilier NLP Integrativ

Licensed NLP Master IANLP

Licensed NLP Practitioner IANLP

NLP Master ARONLP

NLP Practitioner ARONLP

Dorința mea de a trece de la activitatea corporatistă la una dedicată exclusiv oamenilor – aflați în căutarea soluțiilor lor de viață, sau blocați temporar, sau într-o cumpănă a vieții, s-a născut astfel firesc, ca o continuare și ca o împlinire nesperată a preocupărilor și pasiunii mele dintotdeauna, pentru studiul psihologiei aplicate.

32b959874aa646a09644b8bbabba2683

Am aflat și am învățat de la experți în domeniul lor, cum să aduc succesul și alinarea în viața oamenilor și de atunci totul s-a schimbat.

Simt că m-am eliberat de o mare greutate pe care o duceam în spate și văd cum lumea mi se deschide acum, mie și simțurilor mele avide de a vedea cu ochii sufletului și de a simți cu inima tot CEEA CE ESTE.

M-am eliberat de constrângeri și de dominanta rațională a ființei mele…

Astăzi, simt că pot zbura și îmi trăiesc cu pasiune fiecare zi.

Văd în jurul meu tot binele de care oamenii sunt capabili și pe care îl aduc cu bucurie semenilor lor, atunci când sunt mulțumiți cu viața pe care o trăiesc.

Iar cea mai mare binecuvântare cu care am fost răsplătită, este că pot să ajut la rândul meu mulți oameni să devină mai buni în tot ceea ce fac în fiecare zi și să își atingă maximul de potențial, pentru a trăi viața fericită pe care o visează.

 

Pentru că, în definitiv, cu toții nu ne dorim altceva în viață, decât SĂ FIM FERICIȚI!

Indiferent de felul în care ne definim, fiecare, PROPRIA FERICIRE…

 


 

ACREDITĂRI 

Coaching

Consilier NLP IntegrativLicensed NLP Master IANLP

Licensed NPL Practitioner IANLPNLP Master ARONLPNLP Practitioner ARONLP

 

263543xcitefun-thank-you-image-gif-kumarakumari-com-633

 

Îți mulțumesc că ești alături de mine, aici, pe Coaching4Excellence

Sunt la rândul meu alături de tine și te salut cordial,

 


IMG_20141010_112759

Cu drag,

Gabriela Istrate

 Coach

Consilier NLP Integrativ

 

 

 

 

 

FB Photo8

 

Dacă găsești folositor ceea ce afli pe Coaching4Excellence, nu uita să-i dai un Like și un Share pe Facebook să afle și prietenii tăi ce ai descoperit!


 

 Împreună putem aduce mai multă valoare oamenilor dragi!

 Să deschidem cât mai multe minți, împreună!

 

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să devin Membru în Club C4X! Aleg EXCELENȚA!

Secțiuni

Calendarul postarilor

martie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031