Descopera-ti puterea nemarginita! Slefuieste diamantul din tine!

7 Metode Prin Care Să Treci La Treabă Acum Și Să Nu Mai Amâni

shutterstock_105411329

7 Metode Prin Care Să Treci La Treabă Acum Și Să Nu Mai Amâni

Cum Începi Să Îți Pui În Practică Ideile

 

 

Ai primit un dar divin: Creativitatea.

 

Unleash-The-Creativity

Poate că ai o idee genială și visezi să scrii o carte care să inspire umanitatea, poate aspiri să pornești o afacere de succes, poate vrei să concepi un nou limbaj de programare sau să faci orice altceva care poate lăsa o urmă a trecerii tale prin lume.

Este ceva nou pentru tine și te simți foarte entuziasmat gândindu-te cum ai putea face asta.

 

Deci, ce ar trebui să faci mai întâi, concret, pentru ca totul să înceapă să prindă viață?

Începe cu câteva cercetări despre:

Ce anume se găsește pe piață la momentul actual în domeniul vizat de tine?

Care sunt jucătorii cei mai puternici din “industrie”?

Cum ai putea implementa ceva nou (și ce anume, mai ales!), față de ceea ce ai găsit că funcționează deja?

Care sunt cele mai bune practici validate deja de piața vizată de tine?

Nu vrei să pierzi timp prețios pentru a-ți implementa ideea și a-ți aduce contribuția, așa că, în loc să te arunci cu capul înainte în dezvoltarea proiectului tău, fă puțină cercetare înainte.

 

robozinhos-google

Google it!

 

Vei avea nevoie pentru început să îți faci o hartă a activității pe care dorești să o dezvolți și să te educi cât mai bine în domeniul pe care ai ales să îl abordezi.

Făcând aceste lucruri însă, ai mare grijă, căci poți cădea cu ușurință în “capcana expertului” și să treci pe neobservate de punctul situat la granița dintre productivitatea personală și autosabotare – unde și mai multă cercetare devine de fapt o formă și un motiv de veșnică amânare a acțiunii productive.

Astfel, intri într-o spirală periculoasă a cunoașterii, în care cu cât afli mai multe informații, cu atât îți dorești să afli si mai multe, înainte de a începe să aplici ceea ce știai sau ai aflat deja.

 

il_340x270.505101415_28wl

Doar încă un articol, hai să mai citesc și cartea asta, să văd și filmul acela plin de promisiuni, să mai merg și la cursul acela pe care îl vânez de câteva luni bune… etc.

Cunosc sentimentul… atât de bine, încât mă doare.

 Ești în căutarea soluției tale miraculoase, cea care îți va deschide larg porțile succesului, pentru ca tu să poți păși prin ele în pași de dans, direct către victoria visată, fără ca vreo nereușită să îți lase urme în suflet.

Este un abis în care te afunzi și este o spirală cronofagă care îți consumă un timp prețios, pe care nu ai voie să îl pierzi.

Cercetăm fără să ne mai oprim, pentru că ne este teamă de eșec. Așa că amânăm, gândindu-ne că trebuie să știm mai mult.

A ști mai mult nu înseamnă că trebuie să știi totul de la bun început! În definitiv, cu toții am învățat să scriem mai întâi – la școală, și am tot scris până când ne-am hotărât să scriem poate și o carte…

Să nu mă înțelegeți greșit!

Îmi place să învăț cât pot de mult(e), dar dacă vrei să înregistrezi un progres cu ideea ta, este critic să distingi între cercetarea productivă și îngroparea fricilor tale în abisul creat de spirala amânării…

De fapt, nu este atât de greu să eviți acest lucru, pe cât ar părea.

Ideea este să înveți ceva, după care să aplici imediat ceea ce ai învățat. În porții mici, pe care să le stăpânești la nivelul la care te simți tu confortabil.

Calea de a rămâne conectat la acest proces progresiv de aplicare în practică a cunoștințelor dobândite, este să te întrebi continuu dacă ai aplicat și dacă ai împărtășit tot ceea ce ai învățat cu privire la acest subiect.

18831_big

 

 

Dacă răspunsul tău este “da”, poți învăța mai departe.

Dacă ai răspuns cu “nu”, atunci înseamnă că amâni.

 

Succesul cere acțiune și vine aplicând lucrurile învățate, iar cercetarea nu ar trebui să fie mai mult decât pregătirea acțiunii și nu acțiunea în sine. Aceasta este diferența critică dintre cele două.

Dar, adevărul este că să eviți spirala cunoașterii este mai ușor de spus decât de făcut – și asta o spun în cunoștință de cauză, din păcate…

Pentru că mintea îți joacă feste, spunându-ți mereu că ai nevoie de și mai multă cunoaștere pentru a face ceea ce ți-ai propus.

De aceea − prin prisma propriei experiențe dobândite în materie de amânare a acțiunii productive, îți spun că este mult mai ușor să îți setezi un sistem propriu de motivare, care să se adreseze fricilor tale, în loc să te confrunți mereu cu ele.

Și cum se poate face asta?, ai să întrebi − și pe bună dreptate.

Hai să vedem foarte pe scurt, care este sistemul și cum a funcționat pentru mine − și poate funcționa, la fel de bine și pentru tine, cu ajustările pe care le consideri potrivite stilului tău personal.

 

 1. Restrânge afluxul informațional la strictul necesar

 

news forbidden signDezabonează-te de la toate newsletter-ele care nu îți sunt necesare în acest moment și pentru atingerea scopului tău. Vei economisi timp prețios pentru tine și îți vei păstra atenția concentrată pe lucrurile care te interesează, evitând distragerile.

Încetează să mai citești ceea ce nu aduce o reală valoare vieții tale și scopului pe care îl urmărești, mâncându-ți timpul și împiedicându-te să acționezi către îndeplinirea lui.

Renunță să fii la curent cu toate “noutățile”, căci ele sunt menite să ne streseze și să ne facă anxioși. 99% dintre ele nu au nici un impact asupra implementării ideii tale. Iar acel 1% care ar putea avea un impact real, va ieși la suprafață la momentul potrivit ție, astfel încât nu vei pierde nimic, ba dimpotrivă.

 

 1. Stabilește-ți reguli stricte cu privire la utilizarea rețelelor sociale

 

Deși social media este extrem de utilă în promovarea produsului sau business-ului tău, utilizarea constantă în scop recreativ, ar trebui stopată în timpul în care lucrezi.

dating-with-no-facebook-integrationPentru că îți distruge productivitatea și liniștea interioară. Ori de câte ori vei vedea postări ale prietenilor sau colegilor tăi, mintea ta va fi distrasă și îți vei pierde concentrarea. Dacă ai cu adevărat nevoie, ia-ți o pauză adevărată, ieși în natură, plimbă-te sau fă ceva ce te relaxează pe tine.

Elimină aplicațiile social media pentru mobil și instalează un software care să blocheze rețelele sociale (dacă nu te poți abține altfel!). Pentru că ele sunt construite astfel încât să producă maximă dependență, este nevoie de un control conștient și deliberat în acest sens.

Puterea voinței noastre nu este întotdeauna atât de mare pe cât ne-am dori, ca să putem lupta cu tentațiile care ne vin neîncetat prin notificări de la prieteni.

 

 1. Stabilește-ți intervale orare stricte în care să lucrezi la obiectivele tale

 

img_8473Separă munca propriu-zisă de alte activități pe care le desfășori la birou în mod obișnuit.

Folosește un calendar și marchează intervalele orare în care îți propui să lucrezi la un obiectiv sau să faci un anumit lucru.

Ține calendarul deschis și urmărește (bifează) realizarea obiectivelor pe care ți le-ai stabilit.

Altfel, ai putea să uiți de tot ceea ce ai de făcut într-o zi și să te pierzi navigând pe net sau pe rețelele sociale.

Fii organizat și programează-ți munca!

 

 1. Explorează!

 

Ceea ce faci tu în căutările tale, are ca efect schimbarea modului tău de a gândi, trecând de la anxietatea creatoare la curajul exploratorului care descoperă noi teritorii, neumblate încă.

explore-new-frontiers-in-business-analytics
Făcând ceva creativ, faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut înainte. Sunt cu totul noi, așa că poate nici nu știi unde te vor duce în final…

Explorează noi teritorii, având curiozitatea mereu trează și dorința de a descoperi un drum propriu, numai al tău, care te va duce acolo unde trebuie să ajungi tu. Doar lasă-te condus de viață!

Crezi că atunci când a descoperit Lumea Nouă, Columb a avut un eșec pentru că a nimerit în altă parte decât s-a așteptat?

Nu, el pur și simplu s-a adaptat noilor circumstanțe.

Așa că schimbă-ți și tu gândirea, în așa fel, încât în loc de eșec să consideri că ai obținut rezultate neașteptate.

Corectează ce este necesar și mergi mai departe fără regrete!

 

 1. Întreabă-te dacă ceea ce descoperi îți este necesar acum

 

9004049_origDe câte ori descoperi un nou blog, sau citești un articol sau o postare, întreabă-te dacă acele informații te vor ajuta și îți sunt necesare chiar atunci.

Dacă “da”, citește în continuare.

Dacă „nu”, atunci treci mai departe.

Dacă „poate”, atunci salvează-le în Evernote pentru a le accesa mai târziu.

Abisul cunoașterii și spirala interminabilă a căutărilor tale, iubesc noile informații − în special pe cele pe care credințele tale limitative le consideră necesare. De fapt, ori ai nevoie de ele acum, ori nu mai ai deloc.

Dacă nu ai nevoie de ele chiar acum, salvează-le și treci mai departe sau șterge-le și gata!

 

 1. Fă mișcare, exersează!

 

EF2087
Să rămâi activ te ajută să îți menții calmul și să ai o stare generală de bine.

Exercițiile fizice te fac să ai mai multă încredere în tine și performanțele personale − cele stabilite de tine și atinse, îți dinamizează și îți cresc credința că poți realiza și alte performanțe pe care ți le propui, nu doar fizice.

Când te simți bine în pielea ta, te miști cu mai mult curaj către obiectivul tău, indiferent de obstacolele ce ți-ar putea apărea în cale!

 

 1. Mergi la Coaching

 

images (2)Aceasta este partea care dă cele mai rapide rezultate și care poate face toată diferența între reușită și stagnare.

Dacă te simți cu adevărat blocat și nu mai reușești să depășești stadiul de cercetare, dacă persiști în ideea că ai nevoie de mai multe cunoștințe deși ai citit cam tot ce se putea și știi cum să faci − dar încă nu ai curaj, atunci, singura soluție este să soliciți neîntârziat o ședință de coaching, care te va pune imediat în acțiune.

Da, vei plăti un preț − nu doar pentru expertiza coach-ului care te ajută să îți găsești resursele necesare acțiunii, ci și pentru tine, ca să te menții disciplinat și focusat pe obiectivul pe care vrei să îl atingi. Doar vrei, nu-i așa?

Uneori, presiunea de a avea în spate pe cineva căruia să îi “raportezi” progresele tale sau pe cineva căruia să îi faci pe plac (depinde de tipar!), poate face marea diferență când se pune problema acțiunii în direcția viselor tale.

Un coach te poate “scoate din mintea ta” (din blocaj, adică!) și să îți dea impulsul de care ai nevoie pentru a-ți concretiza rapid visele.

 

Am fost și eu acolo, știu despre ce anume vorbesc!

Un an de zile a durat de când am cumpărat domeniul Coaching4Excellence și până a ajuns on line.

Am cercetat, am învățat continuu despre ceva complet nou pentru mine și am dat site-ului meu forma pe care o vezi astăzi.

Voiam să fac totul singură și am zis să-mi iau timp, să nu dau rasol. Era gata de mult, dar voiam să fie totul PERFECT…

Și l-am ținut numai pentru mine, până în ziua în care am înțeles că am blocajul expertului, iar amânarea devenise a doua mea natură.

Bineînțeles că se poate și mai bine și acum fac asta din mers. Mă străduiesc să fac cât pot eu de bine lucrurile și să aduc conținut de calitate, care să facă o diferență în viața oamenilor care citesc ceea ce scriu.

Dar, până nu am făcut o ședință de coaching, nu am realizat că de fapt, eram blocată.

Și dacă eu am reușit să-mi materializez visul de a-mi construi un site de la zero, prin forțe proprii, cu siguranță, oricine poate – chiar și tu!

 

Așa că, fă-o și tu acum – mergi la coaching dacă te simți blocat, nu aștepta să se dilueze sau să se erodeze pasiunea ta − până la dispariție, căci regretele cu care rămâi dor mult mai tare și durează cu mult mai mult decât curajul de care ai nevoie pentru a face ceva senzațional cu viața ta!

 


IMG_20141010_112759

Cu drag,

Gabriela Istrate

 Performance Coach

 

 

 

 

 

FB Photo8

 

Dacă găsești folositor ceea ce afli pe Coaching4Excellence, nu uita să-i dai un Like și un Share pe Facebook să afle și prietenii tăi ce ai descoperit!


 

 Împreună putem aduce mai multă valoare oamenilor dragi!

 Să deschidem cât mai multe minți, împreună!

FacebookTwitterLinkedInGoogle+distribuie
Similar posts
 • Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gâ... Cum Poți Să Îți Dezvolți Un Mod De Gândire Orientat Către Succes 10 Pași Către Tine Însuți   Vrei să ai succes, dar te tot frămânți și nu știi cum anume să faci asta… Așa că te apuci și citești tot ce îți cade în mână, despre succesul altora. Te simți pierdut în lumea “sfaturilor” [...]
 • 7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă In...   7 Calități Ale Oamenilor Cu Înaltă Inteligență Emoțională (IE)   Inteligența Emoțională determină cât de bine te descurci la job. Tu ai aceste trăsături care definesc Inteligența Emoțională?   Dr. Daniel  Goleman, cunoscut scriitor și cercetător în domeniul leadership-ului, autor al best-seller-ului Inteligența Emoțională: De Ce Contează Mai Mult Decât IQ-ul, susține că: “Dacă abilitățile [...]
 • REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai ... REȚETA EXCELENȚEI − Cum Să Devii Mai Bun În Tot Ceea Ce Faci Talentul Nu Este Întotdeauna Necesar Și Nici Suficient Pentru A Excela În Domeniul Tău   Vedem în jurul nostru persoane cărora viața pare să le fi surâs, care marchează reușită după reușită, care au succes în tot ceea ce întreprind, care uimesc [...]
 • Cum Se Întâmplă Magia În Viața Ta 7 Lucruri Pentru Care Este Bine Să Fii Pregătit Atunci Când Te Decizi Să Ieși Din Zona De Confort   Auzim adesea în jur îndemnul: “Ieși din zona de confort, pentru că  dincolo de ea se întâmplă lucrurile cu adevărat magice în viața ta.” al cărui sens profund nu este încă înțeles pe deplin, de foarte mulți [...]

2 Comments

 1. 14 mai 2015    

  Foarte bun articolul..m.am regasit pe mine si voi tine cont de sfaturile tale..sper sa ma inspir caci si eu am problema perfectionismului si a aminarii si am devenit experta..citesc foarte mult..si nu incep sa scriu pe blogul meu..ma voi folosi de intrebarile tale de coaching ajutatoare..

  • 14 mai 2015    

   Perfecționismul și amânarea sunt două “boli” extrem de grele și tind să devină și lungi, din păcate.
   Singurul mod de a te lecui de ele este să respiri adânc și să te arunci “în vâltoare”. Nu vei avea altă alternativă decât să înoți…

   Mă bucură faptul că ai găsit util articolul și sper din suflet să te ajute să ieși din blocaj.
   Nu uita că, în ultimă instanță, există coaching-ul.

   Și când vei fi ajuns la coaching, o să te întrebi de ce oare ți-a luat atât de mult să te hotărăști… Pentru că atunci, vei “prinde viteză”!

   Mulțumesc pentru comentariul tău, Nadia!

   Curaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să devin Membru în Club C4X! Aleg EXCELENȚA!

Secțiuni

Calendarul postarilor

martie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031